Iskolakezdés és betegségek – elkerülhető? (x)

Két hét betegség nélkül a szeptemberi iskolakezdéskor, új rekord! Biztos, hogy ennek így kell mennie minden évben? Nem feltétlenül!

Tudjuk, nem szép dolog az iskoláról és a közelgő, szeptemberi kezdésről beszélni, amikor még javában tart a nyár, de sokkal nagyobb baj, amikor a gyermek már az első héten kidől és otthon marad betegen. A szokásos megfázás és influenza bizony már szeptemberben tizedeli a gyermekkorú populációt és a szülők idegsejtjeit. Sokan már a 10 hetes nyári szünet után arra vágynak, hogy végre a hétköznapok a jól megszokott rutin szerint haladjanak.

Hogyan kerüljük el, hogy a gyermek lebetegedjen?

Ekkor pedig a hirtelen közösségbe kerüléstől, a korán keléstől, a pihenés utáni leterheltségtől vagy a hűvösebb idő miatt megjelennek a köhögős, torokfájós, orrfolyós tünetek óvodás kortól egészen gimnáziumig. De mire kéne leginkább odafigyelni? Mit tehetünk, hogy elébe menjünk a betegségnek, ápolásnak, hiányzásnak, egyszóval mindannak a kálváriának, ami szeptemberben a legtöbb család életébe hívatlan vendégként betoppan?

Először is érdemes az iskolakezdés előtti hetekben elindítani a fokozatos átszoktatást, hogy ne fáradtan és kimerülten induljon a gyerek első nap a közösségbe. Az egészséges, pihentető és elegendő mennyiségű alvás alapvető fontosságú mindenkinek. Elkezdhetünk figyelni az egészségesebb táplálkozásra és immunerősítésre is, így némiképp jobban felvértezve indulhatnak a lurkók az intézményekbe.

A légtisztító a lakás levegőjét is felfrissíti.

A felső légúti megbetegedéseket és a család többi tagjának megfertőzését is megakadályozhatjuk, ha otthon légtisztító készüléket használunk. Az otthoni levegő minősége több szempontból is fontos. Egyrészt a baktériumok és vírusok, a por, a kellemetlen szagok, a háztartási termékekből származó gázok, valamint az allergének, mint a pollen vagy az állatszőr, mind ott keringenek az otthonunk levegőjében. Másrészt a túl száraz otthoni levegő a torok és a bőr kiszáradásához vezethet és növelheti az influenza kialakulásának valószínűségét.

A Philips élen jár a légtisztítók gyártásában és a 4000i típusú modellek egész lakások levegőjét képesek tisztán tartani. Egy ilyen gép percek alatt tudja kivonni a részecskéket, és a beépített szenzor három kategóriára bontva képes valós időben érzékelni a beltéri levegő szennyezettségét: szálló por, káros gázok és beltéri allergének. A Philips légtisztítók a 0,003 mikron méretű részecskék közel 100 százalékát eltávolítják a levegőből. Ez kisebb, mint a legkisebb ismert vírus. Vagyis, ha a megelőzés mellett az is fontos nekünk, hogy más ne kapja el a hazacipelt cseppfertőző betegséget a családban, akkor ideje beszerezni egyet a csúcstechnológiás Philips légtisztítókból és párásítókból.

)
Elhízás szövődmények (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +4, +9 °C
Minimum: +0, +5 °C

Kezdetben erősen felhős, borult lesz az ég, vegyes halmazállapotú csapadék is előfordul, reggel átmenetileg ónos eső is lehet, majd délután nyugat felől csökken a felhőzet, és egyre többfelé kisüt a nap. Élénk lesz az északnyugatira forduló szél, a legmagasabb hőmérséklet 4, 9 fok között alakul. Kedden hidegfronti hatás érvényesül, a távozó front mögött egész nap felléphetnek tünetek. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, illetve ingadozhat a vérnyomás is. A napsütés hatására viszont javulhat a hangulat és kissé a közérzet is. Gyengül az immunrendszer. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: