Így védjük meg kedvencünket a bolháktól

A bolhásság az egész évet végigkísérő probléma, és a kullancsok is támadhatnak akár egész évben, ezért különösen fontos, hogy a gazdik tisztában legyenek a korszerű védekezési formákkal.

Nyakörvvel a bolhák ellen

Figyelembe kell venni a kutya vagy a macska és a család tagjainak életvitelét is, amikor kiválasztjuk közülük a legmegfelelőbbet. Ha pedig kisgyermek is van a családban, akkor különösen óvatosan kell dönteni. A nyakörvek akár nyolc hónapig is hatékonyak lehetnek. Ezeket könnyű feltenni, és általában a legjobb ár- érték aránnyal rendelkeznek. Hátrányuk, hogy elveszhetnek, úsztatás előtt pedig mindenképpen le kell venni őket a kutyáról. Hatóanyagaik ugyanis veszélyesek a halakra és más vízi élőlényekre.

Figyelembe kell venni a kutya vagy macska életvitelét is
Figyelembe kell venni a kutya vagy macska életvitelét is

Spot-on és a csepegtetés

A rácsepegtető oldat gyorsan és könnyen alkalmazható, de általában havonta meg kell ismételni a kezelést - bár létezik 12 hétig ható spot-on is. Ha az állat nem viseli nyugodtan a csepegtetést, akkor nem biztos, hogy az előírt teljes adag a bőrére kerül. Az aluladagolás pedig nemcsak azért probléma, mert így nem lesz elég hatásos a védekezés, hanem azért is, mert a paraziták ellenállóvá válhatnak ezekkel a hatóanyagokkal szemben.

Spray és tabletta a bolhásság ellenszere?

A spray-k általában kicsit hosszabb ideig hatnak, mint a spot-on készítmények, de a nyakörvek hatástartamával nem versenyezhetnek. Adagolásuk nehézkes, mert 10-20 centiméter távolságból az állat egész testét be kell permetezni. Hosszú szőrű állatoknál különösen nehéz megoldani, hogy a szőrzet teljesen átnedvesedjen és a készítmény eljusson a bőrig. Amíg a szőr meg nem száradt, az állatot nem szabad simogatni.

5 betegség, amelyet macskáktól kaphatunk el - részletekért kattintson !

Jó lehetőség lehet kullancs elleni védekezésül a rágótabletta. Ha a kutya vagy a macska magától nem fogadja el a tablettákat, akkor az eleséggel együtt, illetve az állat száját kinyitva és a tablettát a nyelvhátra helyezve is beadhatóak. Beadásuk tehát egyszerű, és nem befolyásolják sem a simogatást, sem az úsztatást. Van olyan készítmény is közöttük, amely 12 hétig tartó folyamatos bolha- és kullancsölő hatást biztosít. Legnagyobb hátrányuk az áruk.

Akármelyik készítmény alkalmazása mellett dönt is a felelős állattartóként viselkedő gazdi, nagyon fontos, hogy megfelelő időközönként mindenképp vizsgálja át az állatot, és ha talál benne kullancsot, lehető leghamarabb távolítsa el az állatból. Egy-egy kullancs megtelepedése és így a paraziták által terjesztett betegségek átvitelének lehetősége ugyanis nem zárható ki. Kizárólag engedéllyel rendelkező állatgyógyászati készítményt vásároljunk!

Forrás: szupermenta.hu

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: -2, +3 °C
Minimum: -10, -5 °C

Sok napsütés lesz, de csapadék nem valószínű. Többfelé élénk, északkeleten erős lökések kísérik az északias szelet, -2, 3 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden nem jön front, de a markáns hideg miatt nagyon gyakoriak lehetnek a keringési- és vérnyomáspanaszok, a fokozottan érzékenyek pedig görcsös fejfájást tapasztalhatnak. Az ízületi bántalmak tartósnak bizonyulnak, nagy a megfázásveszély is. A napsütés azonban javítja a hangulatot és a közérzetet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: