Ajándékozzon egészséget karácsonyra! Ötletek minden korosztálynak

Miért ne gondolkozhatnák a karácsony közeledtével olyan meglepetésekben, amelyek nemcsak örömet szereznek, de az egészséges életmódhoz is köthetők? Van néhány egészséges ajándéktippünk!

Ha gondban van karácsony előtt, mert úgy érzi, az ajándékozottnak már tényleg mindene megvan, vagy egyszerűen csak nem akar az elcsépelt monogramos törölköző és a fényképes falinaptár mellett dönteni, akkor érdemes egy kicsit továbblépni az ajándékozás "evolúciójában". Minden korosztály megérdemli ugyanis az egészséget, vagy a támogatást a kiegyensúlyozott életvitelhez vezető úton. Ezúttal mi is arra biztatunk, idén a legfontosabbal, egészséggel próbáljuk megajándékozni a körülöttünk és velünk élőket. Lássuk, mi jöhet szóba!

A lejátszóba be, hadd szóljon!

Azoknak, akik szeretnek mozogni, de idegen tőlük a konditermek, a közös aerobikórák világa, remek ajándék lehet egy-egy DVD vagy CD, ami komplett mozdulatsorokkal és edzéstervekkel segíti a mozdulni vágyókat. Legyen szó akár alakformáló, jóga, pilates vagy intim tornás összeállításról, szinte biztos, hogy valamennyi korosztálynak megtalálhatjuk köztük a megfelelőt!

Élményt mindenkinek!

Ha már lelőttük az "élményajándékok" közül a színház- és koncertjegyes meglepetéseket, akkor idén a lelki felüdülés helyett a testi épülést tartsuk szem előtt! Egy szauna-, egy wellness-, esetleg egy néhány alkalmas masszázsbérlet jól mutathat a fa alatt, de aktívabban eltöltött szabadidőt is szervezhetünk, ha uszodabérletet, kondibérletet váltunk szerettünknek, netán befizetjük egy salsa-tanfolyamra.

Olvasósarok

Érdemes szétnézni az életmód és egészségügyi témájú magazinok, újságok között, amelyeket bárkinek elő is fizethetünk. A hetente, havonta kézbesített lapokkal egész évben informálják majd hozzátartozónkat a legfrissebb hírekről, ötletekről, mozgásformákról.

Az ajándékok között helyet kaphatnak a is, és ha már egészség, akkor szóba jöhet minden, ami ismeretterjesztő, lelki lépülést szolgál vagy a diétázáshoz nyújt segítséget.

Találja meg a megfelelőt a között!

Bendőbe való

Nem maradandó, de különleges ajándék lehet, ha egészséges ételek közül válogatunk saját ötlet alapján. Egy kosárnyi aszalt gyümölccsel, biopiacos összeállítással, esetleg saját készítésű lekvárokkal, befőttekkel, fűszeres olajokkal mindig célba találunk!

Házi kekszekkel, süteményekkel is learathatjuk a babért, pláne akkor, ha az ajándékozott igényeihez igazítjuk: készítsük növényi zsiradékkal, édesítőszerrel, laktóz- vagy tojásmentesen - amit és ahogyan azt egészsége megkívánja. A finomságok mellé ne felejtsük el mellékelni a receptet is!

Ötletcsomagok 0-100 éves korig

  • A csomagba ajánljuk: .
  • 60+: Nem feltétlenül szükséges kenyérsütő gépet vásárolnunk ahhoz, hogy valakinek megadjuk a kezdő lendületet, ha régóta kacérkodik az gondolatával. A megfelelő szakirodalmat beszerezve (könyv, esetleg receptgyűjtemény a világhálóról), és egy induló alapanyagcsomagot összeállítva már indulhat is a kísérletezés a sütőben. Válogassunk össze többféle lisztet, kerüljön az ajándékba a magvakból és egyéb hozzávalókból!
  • 50+: Valamelyik barátunk magas vérnyomással küzd vagy cukorbeteg? Ha ő eddig nem szerzett be, vegyük meg neki mi a szükséges , esetleg tárazzunk be több csomag tesztcsíkot és tölthető elemet a már meglevő kütyükhöz! Ne feledjük, egy (vérnyomás)napló is jár a szett mellé, amiben vezetheti a mért eredményeket!
  • 40+: Önnek is van olyan hozzátartozója, aki az átlagnál egészségtudatosabban él? Lepje meg , illetve plusz kancsóbetét.
  • Kismamák: Várandós hölgyeknek ajándékot venni többnyire könnyű, ám a dolog vége mindig az, hogy a születendő csemetében gondolkozunk csupán, ha meglepetés beszerzéséről van szó. Hogy az anyukát is kényeztessük, állítsunk össze karácsonyra egy kosárkát azokból a vitaminokból, amikre így is, úgy is költenie kellene a terhesség során, vagy lepjük meg olyan teaválogatással, amiben minden - a terhesség és a szülés alatt - szükséges gyógyfű megtalálható. Málnalevelet a vajúdás könnyítésére, görög szénamagot a tejtermelés serkentésére, hársfát álmatlanság ellen, a vitaminpótlás miatt.

Akkor idén ugye Ön is az egészség mellett dönt? Kellemes készülődést kívánunk!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés