A párizsi is lehet jó a szakértők szerint

38-féle párizsit teszteltek a szakértők, a 19 legjobban teljesítő terméket pedig a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) arany fokozatának előszűrőjeként megrendezett Párizsi Minőségmustrán vizsgálták tovább. 13 termék kimagasló eredményeket ért el.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) komplex összehasonlító vizsgálata egy többlépcsős folyamat, amelynek része a termékspecifikus laboratóriumi vizsgálat, a csomagolásteszt, és érzékszervi szempontokat értékelése. Ez az úgynevezett Termékmustra, amelynek utolsó része a kóstolással egybekötött Minőségmustra. Ezúttal a párizsik kerültek terítékre.

párizsiszeletek egy tányéron
A párizsi is lehet jó a szakértők szerint. Fotó: Nébih / KMÉ

Mindenre odafigyeltek a szakértők

A kóstoláskor egy előre meghatározott szempontrendszer alapján pontozták a termékek külső megjelenését, ízét, illatát és állományát. Végezetül 13 párizsi – húsösszetételük szerint két baromfi-, négy sertés-, három borjú- és sertés-, három marha- és sertés-, valamint egy marhapárizsi – teljesített a kiemelkedősen a komplex vizsgálatsorozaton. E termékek gyártói és forgalmazói tehát megszerezték a jogot arra, hogy benyújtsák igényüket a KMÉ arany fokozatának viselésére.

A Nébih Termékmustráról itt olvashatsz bővebben.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23 °C
Minimum: +9 °C

Derült vagy gyengén felhős marad az ég, csapadék nem várható. Mindenütt mérséklődik a légmozgás. Késő estére 12 és 19 fok közé hűl le a levegő. Fronthatásokra az előrejelzések szerint nem kell számítani, az allergiások tünetei viszont nem enyhülnek a következő napokban sem.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra