Nyújtó-lazító gyakorlatok

Az egész test izomzatát nyújtó-lazító gyakorlatokat ajánlunk kedves olvasóinknak. Néhány perces tornával felfrissíthetik fáradt, merev izmaikat, ízületeiket mozgékonyabbá tehetik.

A tornát lassú tempóban végezzék, egy-egy gyakorlat számát fokozatosan emeljék, de csak a kellemes kifáradásig. A most ajánlott gyakorlatokat sportolás előtti bemelegítésként is végezhetik.


Támaszkodjék nyújtott karral egy egyszárnyú nyitott ajtó keretéhez a küszöbvonaltól egy kissé hátrébb, terpeszállásban. Fejét tartsa középtartásban, és a hasát húzza be!Jobb karját emelje a bal kéz felé, próbálja elérni azt. Lassú, óvatos mozgással tolja egy kissé jobbra. Ezután térjen vissza az alaphelyzetbe és ismételje meg a másik oldalon is.


Álljon terpeszállásba előre néző lábfejekkel, karját emelje a feje fölé, és felfelé fordított tenyérrel ujjait kulcsolja össze. Nyújtózzék magasra és lélegezzen be.Továbbra is nyújtózkodva, lassan hajoljon jobbra, mintha egy képzelt falnak támaszkodna. Lélegezzen ki. Nyújtózzék ismét magasra és hajoljon balra. Folytassa néhányszor.


Álljon zárt lábbal. Oldaltartáson át emelje karját felfelé, míg feje felett találkoznak, közben emelkedjen lábujjhegyre. Lélegezzen be.Lassan engedje le karját oldalra, hajoljon előre, hajlítsa be térdét, és kilélegezve lazítson. Nyújtózkodásból ismételje a gyakorlatot.


Üljön egy támlás székre, lába a talajon terpesztett tartásban. Kezét összekulcsolt ujjakkal tegye a tarkójára. Hasát húzza be, és hátát nyomja a szék támlájához. Fejét a tenyerébe fektetve, könyökét feszítse hátra.Könyökét előrehozva hajtsa le fejét, vállát lazítsa el és háta felső részét gömbölyítse. Dereka továbbra is érintse a támlát. Belélegezve ismét egyenesítse ki a hátát, és folytassa a gyakorlatot igen lassú tempóban.


Hajlított könyökkel támaszkodjék az ajtókerethez úgy, hogy könyöke vállmagasságban álljon, hasát húzza be, óvja derekát a túlzott homorítástól!Egyik karját csúsztatva a kereten nyújtsa ki, nyújtózzék amennyire csak tud, másik könyökét feszítse hátra. Két másodpercig maradjon így, majd csúsztassa vissza kezét az alaphelyzetbe és ismételjen a másik karral is néhányszor.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció