Küzdelem a fáradtság ellen

Fáradtnak, kimerültnek érzi magát, úgy érzi, hogy egy mókuskerék foglya? Álljon meg egy pillanatra, gondolja végig egy átlagos napját!

Versenyfutás az idővel

Reggel korábban kelünk, mint szeretnénk, szívünk dobog az ébresztő csörgésétől, sietve iszunk néhány korty kávét, esetleg bekapunk egy falat reggelit, aztán már szaladunk is, hogy másokkal együtt felfurakodjunk a tömött buszra vagy metróra, vagy éppen autóversenyzői ügyességgel száguldjunk át a városon a munkahelyünkre. A délelőtt hamar elszalad, nem tudjuk utolérni magunkat. Az ebédet kapkodva, gyakran állva esszük, vagy beszaladunk egy hamburgerre a gyorsétterembe. Több csésze kávét megiszunk, még délután is küzdünk a feladatokkal, meg az időhiánnyal. Rohanunk tovább, ki-ki hová, nehogy bezárjon az óvoda, ahová a kisebbik gyerekünk jár, rettegünk, hogy mivel állít haza az iskolából a nagyobbik, hogy hogyan sikerült a dolgozat, hogy mi vár ránk a szülői értekezleten. És még be is kell vásárolnunk, végig kell állnunk a sort a postán és a bankban, és közben az jár a fejünkben, mennyi befejezetlen munka maradt még a munkahelyünkön. Otthon aztán gyorsan ellenőrizzük a gyerek házi feladatát, főzünk, mosunk, vasalunk, mosogatunk. És még meg kellene néznünk az igazgató új levelét, el kellene olvasnunk az új utasításokat és rendeleteket, miközben igyekszünk pótolni az egész napos nem evést és ivást. A nap azonban gyorsan véget ér, a tévé képernyője már a sötétbe világít bele, és valahol a távolban éjfélt üt az óra. Hogy győzni tudjuk ezt az egészet, marékszámra nyeljük a legkülönfélébb "garantált hatású" szereket - élénkítőket vagy éppen altatókat, fáradtság, öregedés, hátfájás, influenza, fejfájás, megfázás, gyomorégés, hízás és ki tudja még, mi elleni készítményeket. Nem csoda, hogy egy napon végül megállunk, és rájövünk, hogy ez így nem mehet tovább, hogy kimerültünk, hogy folyamatosan rettentő fáradtak vagyunk.

Ha könnyedén bele tudja képzelni magát a fenti szituációba, valami nincsen rendben Ön körül.

Szabaduljon ki a fáradtság fogságából!

Sokan túlhajszoltak és kimerültek vagyunk, ami hosszú távon nem tesz jót se nekünk, se a környezetünknek. A fáradtság türelmetlenné tesz minket, pontatlanná a munkánkat, gyakran elfelejtünk dolgokat, és nem a megfelelő módon reagálunk különböző szituációkban. Kilátástalannak látjuk helyzetünket, és nem találunk megoldást.

Mit tehetünk hasonló helyzetben, hogyan szabadulhatunk ki a fáradtság fogságából?

Mint mindenhez, ehhez is kitartásra, és türelemre lesz szükségünk. Amilyen hosszú és összetett út vezetett el a fáradtsághoz, annyira lesz hosszú a kifelé vezető út is.

Napjaink ezernyi apró részletből és teendőből állnak össze, meg kell találnunk az egyensúlyt és a helyes arányt ezek között. Némelyik rossz szokással fel kell hagyni, és helyettük jó szokásokat kell felvenni. Természetesen ez nem ilyen egyszerű, hiszen az ember nagyon nehezen képes változtatni rutinszerű cselekedetein. Ezért tervszerűen, lépésről lépésre lehet csak megvalósítani a kitűzött célokat. Ezek között a célok között szerepelhet például a sport beiktatása életünkbe, vagy a rendszeres és kiegyensúlyozott táplálkozás, a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása, stresszkezelési vagy relaxációs technikák elsajátítása stb. Ezeken az időigényesnek, és bonyolultnak tűnő dolgokon múlhat életminőségünk, közérzetünk, az, hogy mennyire fáradunk el, és merülünk ki a mindennapokban.

Töltődjön fel!

Szervezetünk megfelelő működését, teherbírását támogathatjuk másként is. Túlterhelt időszakokban - lelki és testi fáradtság esetén is - érdemes vitaminkészleteinket feltölteni, megfelelő mennyiségű ásványi anyagokat és nyomelemeket biztosítani szervezetünk számára. Ezekben a nehéz helyzetekben, stresszes időszakokban segítségünkre lehet a ginseng is, amely a sejtek oxigénfelvételét növelve érezhetően fokozza szellemi teljesítményünket és átsegít minket a fáradtságon. Orvosilag bizonyítottan kiváló minőségű standardizált G115 ginsengkivonatot tartalmaz a Magyarországon recept nélkül kapható Pharmaton Vital nevű készítmény, amely a ginseng mellett tartalmazza a létfontosságú vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket is.

Kérjen információt!

A fáradtság és a kimerültség sokunk problémája. A "Küzdelem a fáradtság ellen" című kiadványból megtudhatja, mit is érez valójában, amikor fáradtságról panaszkodik, hogyan és miért alakul ki ez az érzés, milyen arcai vannak a fáradtságnak. Az információs füzet olvasása során végiggondolhatja, hogy az Ön esetében mi is a fáradtság oka, és választhat a fáradtságot gyógyító, megelőző módszerek közül. Tesztelheti jelen állapotát, elkalandozhat a ginseng csodálatos birodalmába, és megtudhatja a gyors felfrissülés titkát is.

Kérem, küldjenek részemre egy ingyenes "Küzdelem a fáradtság ellen" című információs füzetet!

)
Hogyan működik a bolhanyakörv?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +5, +10 °C
Minimum: -5, +2 °C

A napsütés mellett felhőátvonulásokra kell készülni, ezekből helyenként zápor, a hegyekben esetleg hózápor is kialakulhat. Erős, néhol viharos lesz az északnyugati szél, a csúcshőmérséklet 5, 10 fok között alakul. Kedden már nem lesz front felettünk, de sokan még mindig hidegfronti tüneteket tapasztalhatnak magukon. A reggeli ízületi panaszok napközben is fennállhatnak, illetve erős fejfájás is jelentkezhet, ami a szeles tájakon lehet intenzívebb. Ingadozhat a vérnyomás, jellemző lehet a rossz közérzet. Sokan még az óraátállítást sem heverték ki. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: