Így sportoljunk ötven fölött

Nagyon fontos, hogy az ötvenes éveinkben is aktívak maradjunk: nem csak a kedélyünk, hanem az egészségünk miatt is. Erősebb lesz az izomzatunk, stabilabbak a csontjaink - de ebben a korban már érdemes fokozottan figyelni néhány dologra mozgás előtt, közben és után is.

Töltsünk több időt bemelegítéssel!

Ötven éves kor fölött extra fontos, hogy az izmok vérellátása megfelelő legyen, mielőtt elkezdjük az intenzívebb mozgást. Érdemes megtanulni például a bemelegítést és a nyújtást is szivacshengerrel, és edzés előtt és után is alkalmazni. Így nem csak az izmaink állapota javulhat, de nőhet a mozgástartományunk is.

Ne dolgozzunk túl intenzíven!

Fontos tudni, hogy egy az edzés utáni regeneráció az ötvenes éveinkben már dupla annyi időt vesz igénybe, mint a negyvenesekben. Figyeljünk a testünk jelzéseire, ha mozgás közben, vagy után fájdalmat érzünk, lassítsunk a tempón, vagy könnyítsünk a súlyokon. A nyújtásra, mobilitás fejlesztésére fordítsunk fokozott figyelmet.

50 felett különösen fontos, hogy időt szakítsunk a sportolásra, edzés edzés 50 felett sport mozgás 50 felett sport
50 felett különösen fontos, hogy időt szakítsunk a sportolásra!

Fejlesszük az egyensúlyunkat és a hajlékonyságunkat!

Érdemes olyan mozgásformát is beiktatni, ami az hajlékonyságot és az egyensúlyt fejleszti, mint például a jóga vagy a tai chi. A súlyzós edzések, vagy a futás, kocogás mellett heti egy-két alkalommal nagyon fontos ilyesmit is beiktatni, akár csak fél órára is.

Végezzünk kardiómozgást mindennap!

50 felett: teendők a leépülés ellen Vajon lehet-e valamit tenni a természetes folyamat lassítására, vagy az elvesztett izmok visszaszerzésére? A részletekért kattintson !

Ha csak 20 vagy 30 percet, de mindenképp iktassunk be minden nap valami olyasmit, amitől megemelkedik a pulzusunk. Kocogás, gyors séta, egy kis lépcsőzés - így biztosak lehetünk benne, hogy teszünk a szívbetegségek, a magas vérnyomás és a magas koleszterinszint kialakulásának megelőzéséért.

50 felett így kell enni A nők számára az ötven év több szempontból is fordulópontot jelent. Az élet második szakasza, ami a változókort jelenti, gyakran jár "fiziológiai változásokkal" , amelyek még fontosabbá teszik a megfelelő étrendet. Utóbbi ugyanis segít fittnek maradni és jól érezni magát a bőrében, miközben a teste a női ciklus megszűnésével párhuzamosan változik.

Forrás: prevention.com

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: