A reggeli edzés így lehet hatékonyabb

Több szénhidrátot éget el a szervezetünk, ha reggeli edzésünk előtt bekapunk néhány falatot.

Egy angol kutatás eredménye szerint a reggeli órákban sportolóknak érdemes a mozgás előtt némi kalóriát juttatni a szervezetbe. Az edzés előtti étkezés ugyanis arra ösztökéli a szervezetet, hogy több szénhidrátot égessen el, emellett pedig az emésztést is felgyorsítja.

Felpörgeti az anyagcserét

A kutatásban 12 ember vett részt, aki reggelente egy órát tekert a szobabiciklin. Egy része az edzés előtt két órával, míg a többiek az edzést követően fogyasztották el zabkásájukat. Mindnyájuknál mértek vércukorszintet , illetve az izomglikogén koncentrációját is. Az eredmények szerint a szervezet gyorsabban és intenzívebben égette a szénhidrátot edzés közben azoknál, akik korábban már reggeliztek. Emellett az anyagcsere is jobban felpörgött ennél a csoportnál, ami szintén segítheti a fogyást.

Edzés előtt érdemes lehet bekapni néhány falatot
Edzés előtt érdemes lehet bekapni néhány falatot

Az egyik kutató, Rob Edinburgh szerint nemcsak a reggelivel bevitt szénhidrátmennyiség ég el az edzés alatt, hanem az izmokban glikogénként tárolt mennyiség is. Emiatt pedig az ebéd utáni vércukorszint-emelkedés is kisebb volt, mint az edzés után étkezők esetében. Hozzátette azonban: mivel csak kisszámú csoportot vizsgáltak, további kutatások szükségesek a reggeli étkezés sportolásra gyakorolt hatásainak megértéséhez.

Így szokjunk át a reggeli edzésre! Tudjuk, hogy vannak olvasóink, akik alig bírnak reggel kikelni az ágyból, de nekik is érdemes tudniuk, hogy a reggeli edzés kifejezetten jót tesz. Mit tanácsolnak azok, akik már átszoktak a korai edzésre? Íme, néhány tipp - kattintson !

Forrás: WebMD

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +15, +22 °C

A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, ezekből többfelé zápor, zivatar is előfordulhat, néhol felhőszakadás is lehet. Erős, időnként viharos lökések kísérik az északnyugati szelet, 25, 30 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk, de északkeleten ennél melegebb is lehet. Szombaton változékony idő lesz, kettősfront jellegű hatás érvényesül. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén, keringési problémák jelentkezhetnek. A fülledt időben többen légszomjat, rosszullétet tapasztalhatnak. Zivatarok idején romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)