7 trükk, hogy jobban tekerjünk

Több kutatás is arra a következtetésre jutott, hogy ha pozitívan állunk neki a biciklis edzésnek, ha mentálisan is felkészítjük magunkat, akkor sokkal hatékonyabbak leszünk. De mivel biztassuk magunkat?

Az edzőtermi biciklizés, vagyis a spinning zárt térben történik, ennek ellenére szükséges hozzá a kerékpározáshoz köthető motiváltság, kitartás és versenyszellem. Ezért fontos, hogy szellemileg is felkészítsük magunkat a testi kihívásokra. Az about.com különböző mentális tippeket és trükköket gyűjtött össze, amelyekkel motiválhatjuk magunkat.

Koncentráljon magára! Arra koncentráljon, hogy mi zajlik le a saját testében, lelkében, ne pedig, hogy az óra többi résztvevője mit csinál. Figyeljen saját magára, a saját teste jelzéseire!

Mantrázzon! Edzés közben mondogasson különböző mantrákat! Például, hogy "Gyorsabban, erősebben!" vagy "Meg tudom csinálni!". Így a testünknek extra kihívásokat tartogató edzés is jobban fog menni. Ahhoz, hogy egy spinning edzés hatékony legyen, pozitívnak kell lennünk.

Nem szívroham, csak egy spinning-óra Ha valaki érezte már úgy, hogy a szíve a spinning-óra után majdnem szétrobban, talán nem is járt olyan távol az igazságtól - legalább is biokémiai értelemben. A részletekért kattintson! Tegyen fel kérdéseket! Legyen visszacsatolás az edzéssel kapcsolatban. Tegyen fel kérdéseket magának. "Min kell még dolgoznom?", "Mit akarok elérni?", "Mit csináljak másképp, hogy kihozzam magamból a legtöbbet?". Rendszeresen válaszolja meg ezeket a kérdéseket, hogy hatékonyabban tudja motiválni magát!

Emlékezzen vissza egy jól sikerült spinningezésre. Idézze fel az egyik olyan tekerést, amely nagyon jól sikerült, amelyre büszke lehet! Ezzel is tudja magát motiválni. Egy 2014-es tanulmány szerint - amelyet a University of New Hampshire-en végeztek - akik egy korábbi, pozitív végkifejletű edzésre koncentráltak, azok motiváltabbak voltak, és nagyobb valószínűséggel tartottak ki az edzés mellett.

spinning
Mentálisan is érdemes felkészülnünk a spinningre

Feszegesse a határait! Ahhoz, hogy a legtöbbet tudja kihozni a spinningedzésből, a végsőkig kell feszíteni a tempót, majd azon a ponton, ahol már szinte nem bírja a terhelést, le kell állni. Ez jó módszer arra, hogy az elme felmérje, mennyit bír a teste. Ez a tűréshatár mindenkinél más és más, tehát nagyon fontos, hogy figyelje saját magát.

Élénkítse magát! Egy 2014-es brit tanulmány megállapította, hogy azoknak a kerékpárosoknak, akik pozitívan beszéltek magukhoz tekerés közben, magasabb volt az állóképessége. Egy másik kutatás is pontosan erre az eredményre jutott. A University of Northumbria kutatói szerint is javítja az állóképességet, ha biciklizés közben pozitív szavakkal biztatjuk magunkat.

Képzelje el a valaha volt legjobb tekerését! Gondoljon bele, hogy milyen lenne, ha a legjobb formájában a legjobb teljesítményt nyújtaná a legoptimálisabb energiafelhasználással! Képzelje el magát, amint eléri a célját, teljesíti a kitűzött távot! Rögtön fel fog villanyozódni, és nagyobb kedvvel kezd tekerni. A University of South Australia kutatói megállapították, hogy akik jobb mentális állapotban álltak neki az edzésnek, azok sokkal élénkebbek, hatékonyabbak voltak.

A cikk a http://indoorcycling.about.com összeállítása alapján készült.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)