Na de mi van a férfiak alsónadrágjában?

Óriási különbségek vannak egyes férfiak fehérnemű-viselési szokásai között, és nem csupán a fazont tekintve! Egyre gyakoribb az ápolt, igényes férfi, ám a fórumokon panaszkodó nők szerint megdöbbentő igénytelenség is előfordul az erősebbik nemnél (is).

Atyagatya!

A párkapcsolatban élő nők egy része panaszkodik, hogy a férje, kedvese elhanyagolja magát, mások örömmel veszik tudomásul, hogy a szülői házból hozott szokások megegyeznek az ő elvárásaikkal. Mert bizony alsónadrág-viselési szokásainkat a szocializáció befolyásolja leginkább!

Milyen alsót hordott a családfő? Milyen gyakran váltotta azt? Milyen gyakran fürdött? Megtanította-e ő (vagy az édesanya) a kisfiát arra, miként kell ápolnia a hátsó fertályát és nemi szervét? Ezek a tényezők döntő fontosságúak, mert bár a férfi (főleg a szerelmes férfi) még csiszolható, ám a régi berögződéseken nem könnyű változtatni.

Az ápolatlanság tiszteletlenség!

Fórumbejegyzés "De az a nő is hibás, aki mindezt eltűri tartósan. Mélyen lehangol ez az igénytelenség. Ha nem randira megy, már sz@ros seggel mászkál?"

Ha másként nem, hallomásból tudunk olyan férfiakról, akik nem cserélnek naponta alsógatyát. Örüljünk neki, ha a mi párunk nem ilyen, de bizony vannak, akiken egy hétig is ugyanaz a gatya van, a viselés minden melléktermékével együtt.

Pedig az intim higiéné a férfiaknál ugyanolyan fontos, mint a nőknél, annak ellenére is, hogy a végbélnyílás és a húgycsőnyílás távol van egymástól. A nem kellően tisztán tartott végbélnyílás vagy az alsónadrágra tapadó szennyeződés irritációt, gyulladást, kipirosodást, viszketést okoz, és a gazdag táptalajon gombák, baktériumok és élősködők telepedhetnek meg.

Fórumbejegyzés:"Emlékszem, gyerekkoromban falun nyaraltam egy velem egykorú kislánynál. Este birkóztunk a szülei franciaágyán. Egyszer valami förtelmes bűzös dologra hemperedtem, de olyan volt a szaga, hogy a szemem is könnybe lábadt tőle. Felugrottam, mi ez? Mi lenne? Édesapa pizsamája! - mondta ő. Szerintem évek óta hordta mosás nélkül. És még panaszkodott, hogy a felesége frigid, soha nem kívánja a szexet. Na, elképzelem, ha ilyen szaggal valaki hozzám bújna, azt se tudnám hova hányjak!"

Arról nem is beszélve, hogy a párkapcsolatban élő férfi hogyan számíthatna spontán kényeztetésre a párjától, ha az alsó tájékát belengi az ápolatlan szag?

Gatyatípusok

Ahogy kisfiúból kamasz, majd férfi válik, a nemi szervek is nőnek, így egyre bővebb alsónadrágra van szüksége ahhoz képest, hogy kisgyermekként még szűkebb, a lánybugyihoz hasonló alsónadrágot hordott. Kamaszként a családi szokásoktól, az egyéni igényektől, esetleg a divattól, az apától vagy a bátytól ellesett mintától függően vált bővebb alsónadrágra.

Na de mi van a férfiak alsónadrágjában?
Na de mi van a férfiak alsónadrágjában?

Vannak férfiak, akik a hagyományos, szűkebb, feszesebb gatyát kedvelik, mert az jobban tartja a herezacskót, a péniszt, így nem lóg, nem lengedezik össze-vissza, leülésnél, nagyobb mozdulatokkor nem kell igazgatni, mert a gatya tartja a "csomagot" - ez például sportolásnál is előnyös lehet. Ez a fajta alsó ráadásul optikai tuning is lehet, mert kidomborítja a nadrágot - ami persze egyes esetekben előny, máskor kifejezetten hátrány! Ám használatakor könnyen megizzad a nemi szerv környéke, ami szélsőséges esetben szagos, büdös is lehet, olyan "kanszagú" - ezért különösen fontos a rendszeres tisztálkodás és csere. Ráadásul a rendszeresen (évekig) szűk alsóban járó férfiaknál meddőségi problémák léphetnek fel, mivel a herezacskóknak optimális esetben a normál testhőmérsékletnél körülbelül 2 foknál kellene hűvösebbnek lennie ahhoz, hogy hatékonyan termelhessenek életképes spermiumokat.

A bokszer fiatalosabb stílus, mégis egyre hagyományosabbnak tűnik. Előnye, hogy nem kell hozzá vékonynak lenni, sörpocak vagy nagyobb fenék esetén sem szorít. Viszont épp a tágassága az egyik hátránya: lengedezni hagyja a "szerszámot", szűk nadrágokban pedig felcsúszhat, felgyűrődhet, elcsavarodhat.

"Az még hagyján, hogy becsúszik! Az nagyobb probléma a férfiak számára (szerintem), ha a gatyó bevág a zacsiba pont a 2 golyszli között. A másik, amikor összegyűri a pinokkiót."
"Minden férfi pontosan ismeri azt a kellemetlen érzést, amikor az alsógatya félrecsúszik és a farpofák közé szorulva igyekszik kényelmetlenséget okozni viselőjének. Ilyenkor muszáj megigazítani, az ehhez szükséges kézmozdulat viszont az illemkönyvekben sajnos a 'Mit ne tegyünk társaságban?' címszó alatt szerepel."

Létezik a bokszernek szorosabb változata is, ez megpróbálja a legjobbat kihozni a két előbb említett típusból. Ezt is fel tudják venni teltebb férfiak, mint a bokszert, mégsem engedi lengedezni a nemi szervet. Rosszul megválasztott méret esetén azonban feszülhet a combon a gatya, illetve a szárai ugyanúgy felcsúszhatnak, mint a laza bokszernek.

A férfitanga nagyon megosztja a női és férfi tábort. Nem túl férfias viselet, bár egyes nők igen szexisnek találják. Az biztos, hogy a nadrágon nem okoz sehol felgyűrődést, nem tűnik át a gatya korca a nadrág szövete alól. Ám ennek is az a hátránya, mint a hagyományos alsónak: a heréket odaszorítja a törzshöz, ez pedig nem tesz jól a spermiumképződésnek. Mivel állandó szorításban, melegen tartja a péniszt, a napközbeni, spontán merevedést elősegíti ez a változat. Hogy ez jó vagy rossz? Azt döntse el mindenki maga.

Bármilyen fazont választunk (akár férfiként magunknak, akár nőként a partnerünknek), jó anyagú, lehetőleg nedvszívó pamutból készültet válasszunk jó minőségben. Nagyon figyeljünk oda a helyes méretre!

Kínos ügy

Fórumbejegyzés: "A WC-kagyló rituális körbejelölése, 1 hétig hordott gatya, amit aztán nem is lehet együttmosni a többi fehérneművel, örökké zsíros haj, olyan erős testszag, ami kondenzcsíkot húz maga után - ez csak a legszűkebb családi környezet, nincs kedvem folytatni a felsorolást a családomban lévő többi hímnemű koszforrásról."

Ha férfi bokszeralsót hord, ami ugye többé-kevésbé beszorulhat a mozgás közben a farpofák közé, és ha egy kicsit hígabb a széklet, vagy egyszerűen nem elég körültekintően tisztálkodik az illető székletürítés után, akkor törvényszerűen megjelennek a bokszeralsó ülepén belül a sötétbarna székletcsíkok. Magát elhanyagoló férfi esetében ugyanez bármilyen alsónemű-típusnál megfigyelhető. Ez a mosást végző személy előtt igen kínos lehet! Erre érdemes egy férfinak különösen odafigyelni. A székletfoltot a leggondosabb mosás sem tudja maradéktalanul eltávolítani.

Tanács - férfitól férfinak

Mi van a szoknya alatt? Ez bizony évszázadokon át a legszigorúbb titkok közé tartozott, sem tudni, sem beszélni nem illett róla. Talán épp azért, mert hosszú ideig nem is volt ott semmi, legfeljebb egy másik szoknya. A női fehérnemű történetét itt olvashatja el.

Egy ilyen témával foglalkozó topikban olvasható az alábbi, talán sok férfi számára megfogadható jó tanács - bár némelyeknek kissé furcsának tűnhet.

"Töröljétek meg a fütyülőtöket pisilés után. Ezt a legjobban úgy lehet megtenni, hogy nem a piszoárban, hanem a rendes vécében (szeparéban) vizelsz. WC-papírt tépsz, háromszor félbehajtod (így kb. 4cm x 5cm lesz), pisilsz, fitymát hátrahúzod, a húgycső szájazására ráteszed a papír közepét, vele szemben az ujjaddal tartod, visszahúzod (a papírt a fityma "benyeli"), kezeddel kisimogatod a húgycsőből a benne maradt pisit, fitymát kicsit hátra húzod, papírt kiveszed, és csodálkozol, mennyi pisit felitattál. (Nekem egy lány mondta egyszer, hogy megtörölhetném, a módszer már saját fejlesztés.)

Otthon egyébként jó módszer a mosdónál való megmosás is. Tiszta vízzel, nem szappannal, az ugyanis lemossa a védő faggyúréteget. A húgycsőből a víz alatt szépen ki lehet simogatni a maradékot."

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14 °C
Minimum: +6 °C

Délelőtt még erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd a déli óráktól délnyugat, dél felől szakadozik, csökken a felhőzet, és egyre nagyobb területen kisüthet a nap. A dél felől érkező csapadékzóna északnyugat felé halad, és több helyen várható eső, zápor. A levonuló csapadékzóna mögött kevés helyen előfordulhat zápor, délnyugaton zivatar sem kizárt. A délkeleti, keleti szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 17 fok között alakul, de a déli megyékben ennél melegebb is lehet az idő. Késő este 5, 11 fok közötti értéket mérhetünk. Időjárási frontok csütörtökön sem okoznak majd kellemetlenséget.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.