A férfiak hazudnak a péniszük méretéről

Olyan számok jöttek ki, amelyekre nincs magyarázat.

Dán kutatók megállapították, hogy az átlagos férfi körülbelül ötödével eltúlozza a péniszének hosszát, emellett körülbelül két centit ad hozzá a magasságához is. Bár az átlagos pénisz mostanában valóban hosszabb, mint régebben, a szakember szerint sok férfi még így is erős túlzásokba esik. 

A 224 férfi megkérdezésével készült felmérésben 26-an állították, hogy a péniszük több, mint 30 centi hosszú(!). Egy bátor férfi még azt is mondta, hogy a pénisze legalább 80 centis(!). A résztvevők a magasságukkal kapcsolatban is füllentettek egy kicsit, néhány centimétert hozzáadva az igazsághoz. 

A kutatók, akik eredményeiket a Frontiers in Psychology című folyóiratban tették közzé, azzal a céllal vágtak bele a vizsgálatba, hogy bebizonyítsák azt az évszázados gyanút, miszerint a férfiak hazudnak a fizikai adottságaikról. Egy online felmérés segítségével 224 dán férfitól gyűjtöttek adatokat, ezután összehasonlították ennek a vizsgálati populációnak az átlagát a dániai átlagméretekkel. 

péniszméret
nem mondanak igazat a méretükkel kapcsolatban a férfiak (Foto: Gettyimages)

Ha a tanulmány minden tagja őszintén válaszolt volna, akkor az átlagos magasságuk, súlyuk és péniszméretük megegyezne az országos adatokkal. Amikor azonban a válaszokat átlagolták, a kutatók azt találták, hogy sok férfi egy kis pluszt tett hozzá a méreteihez.

Több mint két tucat férfi mondta, hogy a pénisze több, mint 34 centi hosszú, ami a valaha feljegyzett leghosszabb pénisz mérete. Ezeket a férfiakat ki kellett venni a vizsgálati mintából, mert a nyilvánvaló füllentésük tönkretette volna az adathalmazt. A végleges adathalmaz 191 férfit tartalmazott. Az eredmények szerint az átlagos férfi pénisze 18,02 centiméter hosszú volt, ami 21 százalékkal hosszabb, mint a dán átlag 14,88 centiméter. A férfiak a magasságukat illetően is hazudtak, bár sokkal kisebb mértékben: az átlagos dán férfi 180,4 centiméter, míg a tanulmány adataiból származó átlag 182,4 centi volt.

A résztvevők túlreprezentálták sportolói képességeiket is.

Amikor arra válaszoltak, hogy egy egytől tízig terjedő skálán mennyire voltak sportosak, a többség öt fölötti pontszámot válaszolt, ami szintén az országos az átlag fölött volt. Érdekes módon a férfiak igazat mondtak arról, hogy mennyit nyomnak.

“A  megállapítás az, hogy a résztvevők a jelek szerint kerekítették felfelé a súlyukat, de valószínűleg kissé eltúlozták a magasságukat, arra is utal, hogy igyekeztek fizikailag fittebbnek mutatni magukat” - írták a kutatók. Megjegyzik, hogy emiatt a kutatók és az orvosok sem bízhatnak abban, hogy a férfiak pontosan jelentik ezt az információt, ehelyett szakszerű mérésre lesz szükség.

“Az eredményeink arra utalnak, hogy a férfiasság testi jellemzőivel kapcsolatos magánjellegű adatokat csak laboratóriumban lehet megbízhatóan gyűjteni, ahol a körülmények teljes mértékben ellenőrizhetők - állapították meg a kutatók. - Eredményeinket figyelembe véve a pénisz méretére vonatkozó önbevallásos adatokat tartalmazó tudományos tanulmányokat nagy óvatossággal kell értelmezni.”

 

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27 °C
Minimum: +11 °C

A pára- és ködfoltok (legkésőbb délelőtti) feloszlását követően többnyire derült, napos időre van kilátás. Csapadék nem lesz. A légmozgás mérsékelt marad, csak Sopronnál fordulhatnak elő időnként élénk széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul. Késő estére többnyire 14 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet. Fronthatásra napközben nem kell számítani, a nagy hőingás azonban sokak szervezetét megterheli.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra