Ipari mennyiségű hamis gyógyszert fogott a BRFK

A Budapesti Rendőr-főkapitányság egy Nagytétényi úti pincében gyógyszerkészítésre alkalmas berendezéseket, eszközöket talált és több ezer "Rivotril 2 mg" feliratú üveget foglalt le

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület honlapján. A csomagolóanyag sem egyezik meg az eredetivel, a készítmény külső csomagolása (doboza) és az abban elhelyezendő betegtájékoztató hiányzik.

A Rivotril klonazepám a benzodiazepin származékok csoportjába tartozó pszichotróp anyag. Epilepszia, szorongásos állapotok, pánikbetegség kezelésére alkalmazzák. Orvosi javaslatra, a gyógyszertárban csak recept ellenében adhatják ki. Alkalmazása függőséghez vezethet, hosszú időtartamú vagy nagy adaggal történő kezelés esetén beszédzavart, koordinációs zavart, erőteljes vérnyomáscsökkenést, bizonytalan járást és memóriazavart okozhat.A betegtájékoztatót itt olvashatja el! Titkos ajtó rejtette a közel 170 ezer darab gyógyszert és az azok előállításához szükséges eszközöket egy Budapest, XXII. kerületi pincében – közölte a Rendőrség honlapján. A Budapesti Rendőr-főkapitányságra bejelentés érkezett arról, hogy egy férfi feltehetően kábítószert fog vásárolni 2014. október 21-én egy Budapest III., Szentendrei úti telephelyen. A BRFK Felderítő Főosztályának munkatársai megjelentek a bejelentett címen, ahol igazoltatták az ott tartózkodó két férfit.

Az ellenőrzés során a rendőrök L. Lajos autójában – amely mellett a nyomozók megérkezésekor a két férfi állt – több száz darab, „Rivotril ” feliratú gyógyszeres üveget és benne, feltehetően hamis gyógyszert, felirat nélküli zacskókban további tablettákat, több száz címke nélküli üveget, bontatlan kartondobozban lévő címkézett „gyógyszert”, határidőnaplót, mobiltelefonokat, SIM kártyákat és tasakban lévő ismeretlen összetételű fehér port találtak. A Felderítő Főosztály munkatársai megállapították, hogy a gyanúsított egy másik telephelyhez is rendelkezik kulccsal, így ott is házkutatást tartottak.

A Nagytétényi pince gyógyszerhamisító üzemet rejtett

A nyomozók a Budapest XXII., Nagytétényi úti pincében egy gyógyszergyárhoz hasonló üzemet találtak annak minden szükséges kellékével együtt. A pincéből ipari mennyiségű „Rivotril 2 mg” feliratú matricát, üres üvegeket, fel nem használt zárókupakot, vattát, a tabletták készítésére, szárítására és portalanítására alkalmas eszközöket, matricázó készüléket, fehér porral szennyezett szitákat, edényeket, maszkokat digitális mérlegeket és védőszemüvegeket foglaltak le. A nyomozók a férfit bűncselekmény gyanúja miatt előállították, majd bűnügyi őrizetbe vették.

A hamis gyógyszer megszólalásig hasonlít az eredetire

A HENT felhívja a figyelmet, hogy a legális gyógyszerellátási lánc valamennyi szereplőjének a tevékenysége (gyógyszergyártó, nagykereskedő, gyógyszertár) hatóságilag engedélyezett és folyamatosan ellenőrzött, emiatt ezek a készítmények gyógyszertári forgalomba biztosan nem kerülhettek.

A hamis gyógyszerek gyártása során bármilyen veszélyes szennyező anyag kerülhet a készítménybe, a minőségükért senki nem felel. Emiatt és az esetlegesen fellépő mellék- és gyógyszer kölcsönhatások, valamint az orvosi felügyelet hiánya miatt, alkalmazásuk még akkor is veszélyes lehet, ha az eredetivel azonos mennyiségű hatóanyagot tartalmaznának.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +14, +20 °C

Nyugat felől csökken a felhőzet. Változóan gomolyfelhős lesz az ég, nagyobb eséllyel keleten alakulnak ki záporok, zivatarok. Élénk, erős északias szél mellett 25, 31 fok közötti maximumokat mérhetünk. Szerdán napközben már nem érkezik front, de a hidegfront mögötti helyzetben még hidegfront jellegű hatás érvényesül. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. A frissebb időben viszont mérséklődnek az alvászavarok, megszűnik a hőterhelés. A napsütés javítja a hangulatot, a hőérzet sokat javul az előző napokhoz képest. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)