Ha önnek is fontos az időskori biztonság (x)

Ha komolyan foglalkoztatja önmaga és családja jövője, biztosan foglalkoztatja annak megfelelő biztonsága is.

Gondolt már valaha arra, hogy ki fogja fizetni a temetését? Gondolkozott már azon, hogyan támogathatná gyermekeit és unokáit, ha már nem lesz köztük? Még ha úgy is érzi néha, ez már nem igazán az ön felelőssége, érdemes gondolni szerettei lehetséges pénzügyi védelmére.

Életbiztosítás, mely szeretteinek szól

Az életbiztosítás tényleges anyagi támogatás a családnak a biztosított halála esetén. A biztosítási összeget a kedvezményezett személy kapja meg, ami nagy segítség lehet például a temetéssel kapcsolatos kiadások rendezésében.

Határozott vagy határozatlan idejű biztosítás?

A társaságok két típusú biztosítást ajánlanak: határozott vagy határozatlan idejűt. A határozott idejű esetén a biztosítási idő a szerződésben foglaltak szerint alakul. Határozatlan idejű életbiztosítás esetén a szerződés a biztosított haláláig tart (ilyen például a 4Life Direct biztosításközvetítő által kínált Időskori Biztonság termék.

Számít az életkor

Számos biztosító társaság kínál életbiztosítást, a feltételek viszont közel sem egységesek. Érdemes körültekintően átnézni a szerződést választás előtt, mert a legtöbb esetben a kor meghatározó faktor, és a jelentkezés elfogadása függhet tőle.

A megkötés általában nem ütközik akadályba a 65 évnél fiatalabb személyek esetében. A probléma e kor fölött kezdődik. Aki böngészett már a lehetőségek között, láthatja, hogy bár a választék bő, még a legnagyobb biztosítók is csak 65-75 éves korig fogadják el a jelentkezést. Nem könnyű tehát olyan társaságot találni, ahol a feltételek is megfelelőek, és a kor sem akadály, de nem lehetetlen. Jelenleg az egyetlen szolgáltató, melynél 81 éves kor fölött is köthető életbiztosítás, a 4LifeDirect, ahol 85 éves korig bárki jelentkezését elfogadják.

Nézze meg, mekkora összeg jár önnek és családtagjainak a biztosítással

A havi fizetendő összeg mellett a biztosító által végül kifizetett összeg az egyik legfontosabb adat, amelyet figyelembe kell vennie, mielőtt dönt. Ez az összeg több tényező függvénye (mint például a biztosító irányelvei, a biztosított kora stb.). A 4Life Direct által kínált élethosszig tartó Időskori Biztonság biztosítás esetében például 3,5 millió forintig terjed a biztosítás összege, baleseti halál esetén pedig szerettei a biztosítási összeg dupláját kapják meg, amennyiben az erre vonatkozó szolgáltatást a biztosított megigényli.

A legtöbb időseknek is szóló életbiztosítás megkötésének feltétele az orvosi kivizsgálás, melynek eredményétől függhet a jóváhagyás. Vannak olyan társaságok is, ahol nem számít a biztosított egészségi állapota. Ilyen például a 4Life Direct, ahol garantálják az elfogadást függetlenül bárminemű orvosi papírtól és igazolástól.

Életbiztosítást választani, főként az idősebb korosztály esetén nem egyszerű döntés. A fentebbiek segíthetnek abban, hogy megfelelő irányból megközelítve vizsgálja a piacot, így amellett a lehetőség döntsön, amelyik a legjobban megfelel ön és családja céljainak.

További információért kattintson ide!

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22 °C
Minimum: +10 °C

A napos időt fátyol- és gomolyfelhők zavarják meg, csapadék nem várható. Estétől csökken a felhőzet. Az északi szél estig még többfelé megélénkül. Késő estére 9 és 16 fok közé hűl le a levegő. Hidegfront érkezett, de jelentős időjárásváltozást nem hozott.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra