Veszélyes gyógyszereket árusít ez a weboldal

Újabb veszélyes weboldalra hívta fel a figyelmet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI). Az említett honlap ugyanis tiltott hatóanyagokat tartalmazó, az emberi egészségre potenciális veszélyes szereket árusít.

„A sibutraminevasarlas.com domain név alatt található weboldal vizsgálata során megállapítottuk, hogy az ott hirdetett termékek – például a Slimex kapszula, a Sibutril kapszula és a Reductil kapszula – szibutramin gyógyszerhatóanyagot tartalmaznak” – kezdi közösségi oldalán megosztott figyelmeztetését az OGYÉI. A megnevezett weboldal ezenkívül fentermin- (pl. Adipex) és orlisztáttartalmú (pl. Xenical) termékeket is eladásra kínál. Nézzük, miért veszélyes megvásárolni és beszedni ezeket a készítményeket.

Több a kockázat, mint az előny

Az említett szibutramintartalmú készítményekkel az a probléma, hogy hatóanyaguk Európai Unióban történő forgalmazása – az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) döntése alapján – már több mint 10 éve nem engedélyezett. Egy korábbi vizsgálat ugyanis megállapította, hogy a problémás hatóanyagot tartalmazó, testsúlycsökkentést elősegítő gyógyszerek szív- és érrendszeri problémákat okozhatnak, vagyis a készítmények alkalmazásából eredő kockázatok felülmúlják az esetleges előnyöket. A szóban forgó termékek tehát nem rendelkeznek forgalomba hozatali engedéllyel, vagyis illegális gyógyszereknek számítanak.

A fentermin és az orlisztát nevű gyógyszerhatóanyagok pedig azért problémásak, mert ezek kizárólag orvosi rendelvényhez kötött gyógyszerek hatóanyagát képezhetik. Magyarországon azonban ezek a készítmények sem rendelkeznek forgalomba hozatali engedéllyel, tehát ezeket is illegális gyógyszereknek kell tekinteni. Ne vásároljunk belőlük!

Nemrég arra is felhívta a figyelmet az OGYÉI, hogy egy weboldalon újabb „csodaszert” hirdetnek férfiaknak, miközben nincs is engedélyük annak forgalmazására. Ráadásul még a készítmény hatékonyságát és biztonságosságát sem tudják bizonyítani.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +4 °C
Minimum: -5, +0 °C

Északkeleten átmenetileg rövid időre kisüthet a nap, de legnagyobb részt borongós idő várható. Helyenként alakul ki havazás, hózápor, az Alföldön kisebb eső is lehet. Élénk, erős lesz az északi szél, a maximumhőmérséklet 0, 4 fok között alakul. Pénteken kettősfronti tüneteket tapasztalhatnak az érzékenyek. Gyakori lehet a fejfájás, a migrén, emellett keringési panaszok is felléphetnek, sokaknál jelentkezhet rossz közérzet, rosszullét. Az arra hajlamosak körében az emésztési problémák is megszaporodhatnak. Alacsony hőérzetre kell készülni, nagy a megfázásveszély! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: