Krónikus gyulladás akadályozhatja a fogyást

Nagyon frusztráló tud lenni, ha egészségesen élünk, mégsem sikerül kilókat leadni. Ennek oka valamilyen gyulladás is lehet. Ha az alábbi tüneteket tapasztaljuk, érdemes lehet utánajárni.

Állandóan fáradtak vagyunk

Nem alszunk kevesebbet a korábban megszokottnál, mégis állandóan gyengének, fáradtnak és kimerültnek érezzük magunkat? Több kutatás is igazolja, hogy ilyenkor gyakran valamilyen krónikus gyulladás áll a háttérben, mivel sejtjeink nem képesek elegendő energiát termelni.

Krónikus gyulladás is szabotálhatja a fogyókúránkat
Krónikus gyulladás is szabotálhatja a fogyókúránkat

Emésztési problémáink vannak

Ha emésztőrendszerünkben valamilyen gyulladás van jelen, akkor székrekedést , hasmenést, puffadást és fokozott gázképződés is okozhat. A gyulladásban lévő belekből a méreganyagok kijutnak a szervezetbe, és testszerte súlyosbítják az esetlegesen már meglévő gyulladásokat.

A legjobb étkezési trükkök fogyáshoz - részletekért kattintson !

Izom-, illetve ízületi fájdalmak

A sajgó izmok és ízületek is utalhatnak krónikus gyulladásra. Ilyenkor ugyanis a zsírsejtek és az immunsejtek olyan vegyi anyagokat termelnek, amelyek csökkentik a fájdalomküszöböt, valamint fokozzák a merevséget és az érzékenységet. Az arthritis például egyértelműen krónikus gyulladás eredménye, de a kisebb, de rendszeres izomfájdalmak, lábfájások is jelezhetnek ilyesmit.

Depresszió

Több kutatás is igazolja, hogy a depresszió sok esetben jár együtt krónikus gyulladással. Jó hír, hogy gyulladáscsökkentő diétával és rendszeres testmozgással egyszerre enyhíthetjük a depressziót és a gyulladást is.

Hasi zsírfelesleg

A hasi részen felhalmozódott zsírpárnák sejtjei olyan gyulladáskeltő anyagokat termelhetnek, amelyek inzulinrezisztenciát okoznak. Emiatt nehezebb a fogyás, és a zsírpárnák mennyisége is folyamatosan növekszik.

Forrás: care2.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +12, +19 °C

A napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, elszórtan, főleg északkeleten lehet zápor, zivatar. A mérsékelt szél helyeként átmenetileg megerősödhet, 25, 30 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön sem érvényesül fronthatás, de a változékonyság kettősfronthoz hasonló tüneteket válthat ki a fokozottan érzékenyeknél. Fejfájás és migrén jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás, felerősödhetnek az emésztési problémák. A szabadban ingadozó hő- és komfortérzetre kell készülni. Egyesek alvászavarokat tapasztalhatnak. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)