Megoldás rossz szájszag ellen

"De hiszen én minden nap mosom a fogamat" - ez a mondat gyakran elhangzik, amikor kiderül valakiről, hogy reggelente nemcsak rossz szájízzel ébred, hanem kellemetlen szájszaga is van. Tényleg nem elég a rendszeres fogmosás?

Többeket érint, mint gondolná

Ez a probléma nem tartozik a társaságban elfogadott, bevett beszédtémák közé. Így az érintettekről többnyire csak a legközvetlenebb hozzátartozójuk, a velük egy ágyban alvó élettársuk tudja, hogy reggelente kellemetlen szagú a leheletük. Pedig ez a jelenség általánosabb, mint ahogy gondolnánk: tény, hogy az emberek nagy többsége - persze, csak, ha odafigyel rá - tapasztalhatja saját magán is, hogy alvás közben a szája szárazabb, mint nappal, és a nyál fertőtlenítő hatása nélkül hamar elszaporodnak a rossz leheletet okozó baktériumok.

"Ez nem lehet igaz!"

Sokan saját magukról sem tudják, nehezen is hiszik el, hogy érintettek. Leggyakrabban azzal tiltakoznak, hogy "de hiszen én rendszeresen mosok fogat, anélkül sosem fekszem le!" Lehetséges, hogy nem elég a megszokott szájhigiénia?

Nézzük, mi is történik!

Nappal a szájüregben termelődő nyál természetes öntisztulást eredményez, fertőtlenítő hatásával féken tartja a baktériumok elszaporodását. Éjjel azonban kevesebb nyál termelődik, így könnyebben elszaporodnak a baktériumok. Ha nem megfelelő a fog- és szájápolás, a fogak között maradt ételmaradékok még inkább elősegítik ezt a folyamatot. Minden olyan dolog, ami az immunrendszert gyengíti, például a kialvatlanság, a stressz, az alkoholfogyasztás, a dohányzás is hozzájárul ehhez.

A hagyományos fogkrémek többsége azonban nem képes megoldani a reggeli rossz lehelet problémáját. Az alapos esti fogmosás ellenére az erős szájszag ébredésig könnyen kialakul, mert a legtöbb hagyományos fogkrémet egyszerűen nem erre a célra, nem elsősorban az éjszaka elszaporodó baktériumok elleni védelemre tervezték. Ha tehát ilyen problémát észlel, válassza az éjszakai fogkrémet, amelyet speciális összetevőivel úgy dolgoztak ki, hogy használatával megakadályozza a reggeli rossz lehelet kialakulását.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: