Fogkrémek nagyító alatt: melyiket vegyük?

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 22 fogkrémet tesztelt: azt vizsgálták, hogy az összetevők jelenthetnek-e egészségügyi kockázatot. Lássuk, melyik fogkrém a legbiztonságosabb!

A TVE honlapján olvasható cikkszerint 22 különféle fogkrémet vizsgáltak a legolcsóbb saját márkás termékektől a közismert márkákon át a prémium termékekig. A fogkrémeket aszerint pontozták, hogy mennyi kockázatos és mennyi természetes anyagot tartalmaznak.

Fogászok egy csoportja úgy véli, a modern fogkrémek jó része tartalmaz olyan anyagokat, amelyek károsak egészségünkre. Hogy melyek ezek, azt ide kattintva nézheti meg! A termékek összetételéről kizárólag a címke alapján tájékozódtak, mivel a hazai jogszabályok szerint kötelező az összetevők felsorolása. A kép elég vegyes, viszont az egyértelműen leszögezhető, hogy az ár nem mindig tükrözi a minőséget- írja az egyesület.

A részletes, minden lehetséges allergénre és káros vegyi anyagra kiterjedő vizsgálat részleteit ide kattintva olvashatja.

Milyen a tökéletes fogkrém?

A TVE megállapította, hogy igen nagy különbség van összetétel szempontjából az egyes fogkrémek között. Viszont egyértelmű, hogy lehet fogkrémet kockázatos anyagok nélkül gyártani. Ahogy az elmúlt évek során a legtöbb gyártó például meg tudott szabadulni a parabénektől és a triklozántól, remélik, hogy hamarosan végleg eltűnnek a kockázatos anyagok a kozmetikai szerekből.

A legkevesebb káros anyagot tartalmazó fogkrémek

A teszt alapján az első öt helyen az alábbi termékek végeztek:

1.) Parodontax Classic

2.) Elmex Caries Protection

3.) Elmex Sensitive

4.) Meridol

5.) Dontodent Sensitive

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: