Van-e értelme a párizsinak?

Belegondolt már abba, hogy valójában mi van a párizsiban? A tudatosvasarlo.hu megpróbálta kideríteni, és utánaszámolni annak, mivel érdemes helyettesíteni a felvágottat.

Az előrecsomagolt élelmiszerek jóval drágábbak és környezetterhelőbbek csomagolatlan, kimérős társaiknál. A tudatosvasarlo.hu megnézte, hogy mennyivel fizetünk többet a csomagolt párizsiért, és mi mindent vehetnénk még helyette, ha elzarándokolnánk a húsos pulthoz.

Első körben megnézték, mennyi húst tartalmaznak a párizsik. A legalacsonyabb 47 százalékos volt, a legmagasabb 75 százalék húst tartalmazott. Hogy milyen húst? Inkább nem gondolunk bele. És mi van bennük még? Többek között található bennük füstaroma, nátrium-nitrit, szójafehérje, difoszfát, dextróz, víz, sertésszalonna, kárminsav, fűszerek és kivonatok.

Mi van a párizsiban? (Fotó: Tudatosvásárló.hu)

A legjobb minőségű sonkák kilónkénti ára körülbelül 5-10 ezer forint között mozog, persze lehetnek eltérések. Ezek már prémium minőségűek, hústartalmuk 100 százalék, és nem tartalmazzák a párizsis fotón látható felesleges összetevőket. Hogyan építhetnénk be ezeket a mindennapjainkba? Jó megoldás lehet például az, ha kevesebb húst ennénk, mondjuk fele annyit, mint előtte, de az tényleg minőségi lenne.

Ha például egy héten 3 előrecsomagolt 10 dkg-os párizsit elhasználunk, az a drágábbal számolva körülbelül 1 ezer forint. Ebből már vehetünk 15-20 dkg prémium sonkát, amit a húsos napokon tehetünk a szendvicsbe. A húsmentes napokat asztalt paradicsommal, sajttal, zöldségekkel "vészelhetjük át". A szendvicsbe kerülhet almaszelet, reszelt répa, bazsalikomlevél, de a variációk száma szinte végtelen.

A teljes cikket itt olvashatja el!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +14, +20 °C

Nyugat felől csökken a felhőzet. Változóan gomolyfelhős lesz az ég, nagyobb eséllyel keleten alakulnak ki záporok, zivatarok. Élénk, erős északias szél mellett 25, 31 fok közötti maximumokat mérhetünk. Szerdán napközben már nem érkezik front, de a hidegfront mögötti helyzetben még hidegfront jellegű hatás érvényesül. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. A frissebb időben viszont mérséklődnek az alvászavarok, megszűnik a hőterhelés. A napsütés javítja a hangulatot, a hőérzet sokat javul az előző napokhoz képest. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)