Van-e értelme a párizsinak?

Belegondolt már abba, hogy valójában mi van a párizsiban? A tudatosvasarlo.hu megpróbálta kideríteni, és utánaszámolni annak, mivel érdemes helyettesíteni a felvágottat.

Az előrecsomagolt élelmiszerek jóval drágábbak és környezetterhelőbbek csomagolatlan, kimérős társaiknál. A tudatosvasarlo.hu megnézte , hogy mennyivel fizetünk többet a csomagolt párizsiért, és mi mindent vehetnénk még helyette, ha elzarándokolnánk a húsos pulthoz.

Első körben megnézték, mennyi húst tartalmaznak a párizsik. A legalacsonyabb 47 százalékos volt, a legmagasabb 75 százalék húst tartalmazott. Hogy milyen húst? Inkább nem gondolunk bele. És mi van bennük még? Többek között található bennük füstaroma, nátrium-nitrit, szójafehérje, difoszfát, dextróz, víz, sertésszalonna , kárminsav, fűszerek és kivonatok.

Mi van a párizsiban? (Fotó: Tudatosvásárló.hu)

A legjobb minőségű sonkák kilónkénti ára körülbelül 5-10 ezer forint között mozog, persze lehetnek eltérések. Ezek már prémium minőségűek, hústartalmuk 100 százalék, és nem tartalmazzák a párizsis fotón látható felesleges összetevőket. Hogyan építhetnénk be ezeket a mindennapjainkba? Jó megoldás lehet például az, ha kevesebb húst ennénk, mondjuk fele annyit, mint előtte, de az tényleg minőségi lenne .

Ha például egy héten 3 előrecsomagolt 10 dkg-os párizsit elhasználunk, az a drágábbal számolva körülbelül 1 ezer forint. Ebből már vehetünk 15-20 dkg prémium sonkát, amit a húsos napokon tehetünk a szendvicsbe. A húsmentes napokat asztalt paradicsommal, sajttal, zöldségekkel "vészelhetjük át". A szendvicsbe kerülhet almaszelet, reszelt répa, bazsalikomlevél, de a variációk száma szinte végtelen.

A teljes cikket itt olvashatja el !

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14, +18 °C
Minimum: +1, +8 °C

Több órára kisüt a nap, majd délután nyugat felől elkezd megnövekedni a felhőzet. Napközben számottevő csapadék nem várható, de estétől egyre többfelé kell esőre, záporra készülni. Megélénkül a délire forduló szél, 14, 19 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem jön front. Az előző napi fronthatás miatt azonban a fokozottan érzékenyek még mindig tapasztalhatnak vérnyomásproblémákat, illetve sokaknál a fejfájás sem szűnik meg teljesen. A napsütés javítja a hangulatot, a a kinti programoknak kedveznek a feltételek. Este, éjjel erős hidegfront érkezik! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: