Használjuk ki a fölös időnket!

A foci-Eb és az olimpia alatt a legtöbb férfi rátapad a tévére, és azt sem veszi észre, ha egy kamion átszáguld a nappalin. Mi, nők gyakran érezzük magunkat másodhegedűsnek. Amíg a férfiak a sporttal kapcsolatos ismereteiket növelik, mi se tétlenkedjünk!

Ne keseregjünk azon, hogy a párunk ideiglenesen új társra lelt a tv készülék személyében! Fogadjuk el inkább azt a nagy bölcsességet, hogy a férfiak nem tudnak egyszerre több dologra koncentrálni, és találjuk ki, mivel tudnánk magunkat lekötni!

Gondolkozzunk el azon, hogy mi az, amit már régen tervezünk, de a családi progamok, közös kirándulások és az otthoni teendők miatt nem jutott rá időnk! Lehet ez a régi, papírfecniken meglévő receptek összerendezése, a nagymama titkos almás pitéjének a megsütése, vagy egy nemrég nyílt, hangulatos étterem felfedezése a barátnőkkel. Ha semmi nem jut eszünkbe, adunk néhány ötletet, hátha az egyik férfi vízilabda meccs alatt sikerül a párunkon keresztül vinni.

Főzőtanfolyam

Manapság nagyon sok cég kínál pár órás főzőtanfolyamokat a gasztronómia iránt érdeklődő tapasztalattal rendelkezőknek, vagy akár egyáltalán nem rendelkezőknek. Bepillantást nyerhetünk különböző kultúrák ételeinek világába, vagy egy-egy számunkra ismeretlen alapanyaggal tanulhatunk meg bánni. Sőt, ilyen tanfolyamokon kaphatunk abban is segítséget, hogy az egészséges táplálkozást hogyan ültessük át a mindennapokba, vagy az ételallergiás gyermekünket hogyan tápláljuk változatosan. Egy ilyen kurzus nemcsak hasznos, de jó móka is, szóval fűzzük meg a barátnőinket is, nem bánjuk meg.

Gasztro utak

Ez a tipp egy kicsit merészebb az előzőnél, de biztos, hogy egy életre szóló élményt nyújt. Sok utazási iroda kínál olyan utakat, amikor egy országba, vagy annak egy jellegzetes tájára való utazás nem korlátozódik a helyi látványosságok megtekintésére és a tengerparti láblógatásra. Ezeken az utakon megismerkedhetünk a helyi alapanyagokkal, gasztrokultúrával és egy ott élő segítségével elkészíthetjük az arra a tájra jellemző ételeket, italokat.

Ha már nagy valószínűséggel a férjünket egy ilyen útra kényszerrel sem tudjuk elrángatni, akkor legalább a sportközvetítések ideje alatt- amikor úgyse tűnik fel a hiányunk- lepjük meg magunkat például egy Toszkán túrával. A sok, tarsolyunkban lévő érv mellett ne felejtsük el megígérni, hogy a kint megtanult ételeket itthon elkészítjük a mi drága urunknak is!

Gasztroregény a strandon

Ha a családi kassza nem engedi a fenti ötletek megvalósítását, akkor se essünk kétségbe! Pár éve új műfaj ütötte fel a fejét a könyvpiacon: a gasztroregény. Ezek a könnyed, szórakoztató olvasmányok telis-tele vannak mindig éppen a regény helyszínére jellemző receptekkel. Ebben a nagy hőségben irány a strand, aztán ami az olvasás közben megtetszik, azt otthon ki is próbálhatjuk!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: