Szilvalekvár: rák ellen vagy inkább csak székrekedésre?

A Ködpiszkáló blog óvatosságra int a szilvalekvárról terjedő csodahatásokat illetően. Kezeljük helyén ezt a finomságot!

Dr. Csupor Dezső legújabb blogbejegyzésében azt boncolgatja, mennyire hihetünk a bükki füvesember kijelentéseinek, mely szerint a szilvalekvár hatékony fegyver lehet rák esetén is.

Ne higgyünk minden körlevélnek!

A posztban egy interneten terjedő írást idéz a blogger, ami arról számol be, hogy a székelyek is nagy eredménnyel alkalmazzák rákos megbetegedések esetén az őszi gyümölcsből készült lekvárt, ezt az orvosilag is bizonyított hatékonyságú csodaszert.

Még többet szeretne tudni a szilváról? Keresse somlekvár fogyasztása, de gyógyulást sem ezektől, sem a többi, fent felsorolt növénytől nem várhatunk. Rákellenes növények vannak, de azok túl mérgezőek ahhoz, hogy kiskanállal fogyasszuk a lekvárjukat" - tisztázza a gyógyszerész, majd hozzáteszi, "Sajnos, a szilvalekvár tradicionális rákellenes használatáról az általunk elérhető szakirodalomban nincs adat, és a "tudóscsoportok" publikációi sem érhetőek el sehol." Az emésztésre jó hatású Ami az emésztésre gyakorolt hatását illeti, abban nincs hiba: a népi megfigyeléseknek van alapja, hashajtó hatása annak köszönhető, hogy magas cukor- és gyümölcssavtartalma miatt ozmotikusan aktív (vizet "vonz"), így lazább székletet eredményez. Ebben az alkalmazásában bárkinek javasdolt, aki pedig kíváncsi a tökéletes házi lekvár receptjére, olvassa az eredeti blogbejegyzést a Ködpiszkálón !

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +16, +21 °C
Minimum: +1, +7 °C

Napos időre van kilátás, csapadék nem lesz. Reggel északkeleten ködfoltok képződhetnek. Mérsékelt szél mellett 16, 21 fok közötti csúcshőmérsékletekre számíthatunk. Szerdán a frontmentes, de melegedő idő is okozhat panaszokat. Reggel kopásos, napközben gyulladásos ízületi bántalmak léphetnek fel, emellett a fokozottan érzékenyek migrént és koncentrálási problémákat is tapasztalhatnak. Ingadozhat a vérnyomás, a délelőtti órákban rosszullét jelentkezhet. A napsütés azonban kissé ellensúlyozhatja a tüneteket. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: