Kovászos uborka tejjel - székrekedés és az egészséges táplálkozás (x)

Eszter modern nő. Reggel rizstejjel issza a kávéját. Koffeinmenteset. Utána eszik egy kis tálka zabkását, miközben végigpörgeti a Facebookot. Majd az Instát. Azt hallotta, hogy a zabkása segít egyensúlyba hozni az emésztését. Ma reggel mégsem ez történt, így iszik még egy kávét, hátha az segít.

Mostanában gyakran van székrekedése

Talán a kevesebb mozgás lehet az oka. Esetleg a stresszes napok, és a határidős munkák sokasága. Ki tudja? Pedig Eszternek nagyon fontos az egészséges életmód, és a kiegyensúlyozott táplálkozás.

Esténként ezekkel kapcsolatos blogokat olvas, és szívesen változtat napi rutinján, hogy kipróbálhassa az újabbnál újabb trendeket és diétákat. A munkahelyén is felfigyeltek már a "hóbortjaira", és szívesen kérnek tőle tanácsot az egészséges életmódban kevésbé járatos kollégák.

A székrekedés mégsem múlik

2-3 naponta is előfordul, és nem segít rajta a bő folyadékfogyasztás, vagy a rostokban gazdag táplálkozás. Sőt Eszter azt is észrevette magán, hogy reggelente egy kicsit frusztráltabb, amíg a toaletten tett látogatása sikeresen nem végződik. Igen, a "siker" egy jó kifejezés erre, hiszen a "siker" hiánya akár az egész napjára rányomhatja a bélyegét.

székrekedés, hashajtó, bélflóra

Gyógyszert nem akar szedni. Az nem természetes. Édesanyja a múltkor azt javasolta neki, hogy próbálja meg a kovászos uborkát tejjel. "Vajon rizstejre gondolt anya?" - futott át a gondolat Eszter fején, de gyorsan elhessegette. Nos a kovászos uborka tejjel felejthetetlen gasztronómiai élmény volt számára. Eredmény nélkül. Mikor elmesélte legjobb barátnőjének, Évának, közösen nevettek.

Gyógyszer és gyógyszer között is van különbség

"Gondoltál már arra, hogy gyógyszer és gyógyszer között is van különbség?" - kérdezte Éva. "Én egy prebiotikus hatású hashajtó szirupot használok, ami gyógyszer ugyan, de nem is szívódik fel a beleimből. Végighalad az emésztőrendszeren, és hatását a vastagbélben, a széklet lazításával fejti ki. Még segédanyagokat sem tartalmaz. És a bélflórámat is kedvezően befolyásolja. A bélflóra fontos dolog." - bizonygatta Éva. " Laevolac szirup a neve."

Így történt, hogy Eszter életében először kipróbált egy gyógyszertári készítményt a székrekedésének kezelésére. A kovászos uborka tejjel pedig egy vidám anekdota maradt.

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

L1 lezárás dátuma:2021.02.12.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: -1, +6 °C
Minimum: -3, +4 °C

Kezdetben sok lesz a felhő, majd felhőátvonulások lesznek helyenként záporral, hózáporral, futó havas esővel. Erős, viharos északnyugati szélben -1, 6 fokos délutáni hőmérsékletet mérhetünk. Szombaton hidegfront hat a szervezetre. Erős görcsös fejfájás és más görcsös panaszok jelentkezhetnek, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, sokan tapasztalhatnak szédülést, rosszullétet. Jelentősen csökken a hő- és komfortérzet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás erősen emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: