Ideális hashajtó?

Ideális az lenne, ha nem kellene hashajtót használni. Ezzel együtt az ember egyáltalán nem foglalkozna a gyomor-bél rendszerével, a salakanyagok ürítésével, mert az a szokásos napi ritmushoz tartozik.

Szükség lehet a hasmenésre

Előfordulhat, hogy mégsem minden ideális körülöttünk. Például betegek vagyunk és kísérő tünetként kapunk mellé ajándékba egy kis szorulást.

Ideális az lenne, ha nem kellene hashajtót használni.
Ideális az lenne, ha nem kellene hashajtót használni

Lehetünk akár makkegészségesek is, ha roppant stresszes az életünk. A munkahelyi, párkapcsolati, családi feszültségek terhei vagy egy vizsgaidőszak izgalmai, konfliktusaink, bánataink úgy nyomhatják rá súlyukat emésztőrendszerünkre, hogy az működése lassulásával, székrekedéssel reagál. Ha ilyenkor nem segít az életmódváltás, a testmozgás vagy az általában tévhiteken alapuló innen-onnan kapott jó tanácsok mint: "igyál több folyadékot, egyél több rostdús ételt, rendezd a hormonjaidat, stb.", akkor nincs más hátra, mint egy olyan hashajtót keresni, amely vélhetően kiszámítható módon, hatásosan és gyengéden szünteti meg a szorulásos panaszokat.

Milyen legyen a hashajtó?

Az ideális hashajtó megfelel a legtöbb elvárásnak, amelyeket a betegek támasztanak a hashajtókkal szemben.

  • A gyógyszer hatóanyaga javarészt a vastagbélben, vagyis a szándékolt hatás helyén szabadul fel.
  • Hatása gyengéd, nem drasztikus, normál adagban nem okoz hasmenést (ezáltal nem okoz sóvesztést, kiszáradást).
  • Hatóanyaga közvetlenül fokozza a vastagbél természetes mozgását, ezzel segítve az ürülési folyamatokat.
  • Csökkenti a vízvisszaszívást is, amellyel növeli a széklet mennyiségét és javítja az állagát.
  • Hatásideje kiszámítható: 6-12 óra, így az esti bevételnél reggel jelentkezik a hatás. A hatás kifejtéséhez nem kell felszívódnia, így nincs szisztémás mellékhatása, nem terheli a szervezetet, nem irritálja a gyomrot.
  • Alkalmazása biztonságos, mivel nem kerül jelentős mennyiségű aktív gyógyszer a vérkeringésbe. Az aktív hatóanyag a vastagbélben szabadul fel, hatását a bélfalban azonnal kifejti, ezért más gyógyszerek felszívódását nem befolyásolja.
  • Mérete kicsi, íze kellemes, könnyen bevehető.
  • Hatékony és biztonságos voltát klinikai vizsgálatok igazolják.

A jó hír az, hogy ilyen gyógyszer létezik és ha szükség van rá, vény nélkül kapható a gyógyszertárakban.

Kinek ajánlható hashajtó tabletta?

Aki - ha már hashajtó használatára szorul - tudatosan választ. Akinek aktív életmódja miatt fontos a kiszámíthatóság, a természetes és gyengéd hatás, a jó életminőség - és a székrekedés okozta panaszoktól reggelre meg akar szabadulni.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: