A legjobb módszerek a stressz leküzdésére

A stressz - amely tulajdonképpen egy összefoglaló kifejezés olyan negatív érzelmekre, mint az aggodalom, a szorongás és a frusztráció - egy kutatás szerint "fertőző". De van rá módszer, hogy elkerüljük.

Az ember társas lény, evolúciós szemszögből nézve pedig túlélésünk azon is múlik, hogy mennyire vagyunk képesek környezetünket megfigyelni, alkalmazkodni hozzá, illetve reagálni a változásaira. Ezért is van, hogy a környezetünkben élők érzelmi állapota, tehát szorongásuk, félelmük, depressziójuk is átragadhat ránk, ha nem teszünk tudatosan azért, hogy ne így történjen.

Így rombolja a testet a stressz A stressz folyamatos feszültség vagy idegesség, amely a szervezet válaszreakciója egy vagy több tartós negatív ingerre. A stressznek nemcsak pszichés megnyilvánulásai vannak, hanem a test működésére is hatást gyakorol. Sokszor akkorát, ami már súlyos betegségek kialakulását idézheti elő .

Zárjuk ki a negatív hatásokat!

Agyunkban olyan tükörneuronok találhatóak, amelyek lemásolják a környezetünkben lévők érzelmeit. Éppen ezért ha tudjuk, hogy stresszes szituációval vagy környezettel kell szembenéznünk, gondoljunk valami olyasmire, amit szeretünk vagy ami megnevetett. Az is segít, ha valami kedveset mondunk vagy csinálunk, például megdicsérjük valakinek a megjelenését. Egy ilyen apróság pozitív reakciót, érzéseket vált ki a másikból, ezért mi is ezeket fogjuk visszatükrözni.

stressz
Próbáljuk elkerülni, hogy a környezetünkben lévők feszültsége átragadjon ránk.

Menjünk ki a szabadba!

Legjobb, ha fizikailag is megpróbálunk távol kerülni a negatív hatásoktól - minél messzebb vagyunk, annál kevésbé tudnak befolyásolni minket. Ilyenkor a legjobb kimenni a természetbe, vagy legalább olyan képeket, videókat nézni, amelyekben természeti képekben gyönyörködhetünk, mert ez kutatások szerint lassítja a szívverést, valamint csökkenti a vérnyomást és az izomfeszültséget.

Tartsunk távolságot!

Ha tehetjük, kerüljük a stresszes , feszült embereket - legalábbis addig, amíg helyre nem billen az egyensúlyuk és kicsit meg nem nyugszanak. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne próbáljunk meg segítséget nyújtani azoknak, akiknek szükségük van rá: az együttérzés, a kedvesség, a tisztelet és a segítőkészség gyakorlása ránk is pozitív hatással lesz. De fontos, hogy mások lelki egyensúlyát ne helyezzük a magunké elé, és ha valakiről kifejezetten érezzük, hogy rossz hatással van a pszichénkre, akkor találkozzunk vele ritkábban, és kommunikálni is inkább levélben és telefonon próbáljunk vele, ne pedig személyesen.

Forrás: healthline.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +5, +11 °C
Minimum: -5, +3 °C

A közepesen vagy erősen felhős időben többfelé vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Erős lesz a nyugatias szél, 5, 11 fokos maximumokat mérhetünk. Szerdán eleinte gyenge melegfronti hatás lesz tapasztalható, a fokozottan érzékenyeknek nehezebb éjszakájuk lehet, emellett fokozódhatna a gyulladásos tünetek is. Napközben a szeles, változékony időben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a fejfájás és a migrén szintén gyakorivá válhat. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: