Vita közben ezeket ne mondjuk párunknak

Nem számít, mennyire szeretjük a másikat, minden kapcsolatban vannak veszekedések. Nem mindegy azonban, hogy egy heves vita közepette hogyan akarjuk megoldani a problémáinkat.

Ne zúdítsuk sérelmeinket a másikra!

Szakértők szerint nagyon káros lehet, ha rendszeresen magunkban tartjuk a sértettségeinket, és egy idő után egyszerre zúdítjuk partnerünkre. Partnerünk nem az ellenségük, aki ellen újabb és újabb bizonyítékokat kellene gyűjtögetnünk, hogy aztán végül egy ítéletet szabhassunk ki rá. Ha valamivel megbántott bennünket vagy fájdalmat okozott, beszéljük meg vele az adott eset kapcsán, és ne tartogassuk későbbre a balhét.

Ne zúdítsuk sérelmeinket a másikra
Ne zúdítsuk sérelmeinket a másikra!

"Mindig és soha"

Amikor veszekedés közben a "mindig" és a "soha" szavakat használjuk (például "Te soha nem mosogatsz el!" vagy "Mindig későn érsz haza!"), akkor valójában csak szemantikai nyomatékosítással akarjuk igazunkat érvényesíteni. De mielőtt ilyen súlyos értékítéletet mondanánk párunkról és viselkedéséről, érdemes végiggondolnunk: vajon tényleg minden alkalommal mi mosogatunk el, és párunk tényleg mindennap késő estig dolgozik? Az ilyen kijelentésekkel súlyos károkat okozhatunk a kapcsolatunkban .

Mennyit érdemes várni a házasságig? Részletek !

A másik sértegetése

A másik sértegetése és a személyeskedés csak arra jó, hogy megbántsuk és fájdalmat okozzunk - a vitánk megoldását viszont biztosan nem viszi előbbre. Veszekedés közben próbáljunk a tárgynál maradni, és a probléma megoldására koncentrálni, partnerünk személyiségére ne tegyünk megjegyzéseket.

"Vége mindennek!"

A szakítással fenyegetés sem feltétlenül szolgálja párkapcsolatunk érdekét. Ha egyébként nem gondoljuk komolyan a szétválás lehetőségét, akkor jobb, ha nem is fenyegetőzünk vele, mert a végén partnerünk a szavunkon fog bennünket. Forrás: health.com

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +14 °C
Minimum: +3 °C

Délelőtt az ország keleti felében-harmadában még több lehet a felhő, majd ott is gomolyosodik a felhőzet. Másutt gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Elszórtan várhatók záporok, jégdara záporok, elsősorban a Duna-Tisza közén zivatarok is kialakulhatnak. Az északi szél nagy területen megélénkül, a Bodrogközben és a Bakonyban, valamint záporok, zivatarok környezetében erős széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul. Késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő. Az előrejelzések szerint a szerdai napot kettős fronthatás dominálja majd.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra