Vita közben ezeket ne mondjuk párunknak

Nem számít, mennyire szeretjük a másikat, minden kapcsolatban vannak veszekedések. Nem mindegy azonban, hogy egy heves vita közepette hogyan akarjuk megoldani a problémáinkat.

Ne zúdítsuk sérelmeinket a másikra!

Szakértők szerint nagyon káros lehet, ha rendszeresen magunkban tartjuk a sértettségeinket, és egy idő után egyszerre zúdítjuk partnerünkre. Partnerünk nem az ellenségük, aki ellen újabb és újabb bizonyítékokat kellene gyűjtögetnünk, hogy aztán végül egy ítéletet szabhassunk ki rá. Ha valamivel megbántott bennünket vagy fájdalmat okozott, beszéljük meg vele az adott eset kapcsán, és ne tartogassuk későbbre a balhét.

Ne zúdítsuk sérelmeinket a másikra
Ne zúdítsuk sérelmeinket a másikra!

"Mindig és soha"

Amikor veszekedés közben a "mindig" és a "soha" szavakat használjuk (például "Te soha nem mosogatsz el!" vagy "Mindig későn érsz haza!"), akkor valójában csak szemantikai nyomatékosítással akarjuk igazunkat érvényesíteni. De mielőtt ilyen súlyos értékítéletet mondanánk párunkról és viselkedéséről, érdemes végiggondolnunk: vajon tényleg minden alkalommal mi mosogatunk el, és párunk tényleg mindennap késő estig dolgozik? Az ilyen kijelentésekkel súlyos károkat okozhatunk a kapcsolatunkban .

Mennyit érdemes várni a házasságig? Részletek !

A másik sértegetése

A másik sértegetése és a személyeskedés csak arra jó, hogy megbántsuk és fájdalmat okozzunk - a vitánk megoldását viszont biztosan nem viszi előbbre. Veszekedés közben próbáljunk a tárgynál maradni, és a probléma megoldására koncentrálni, partnerünk személyiségére ne tegyünk megjegyzéseket.

"Vége mindennek!"

A szakítással fenyegetés sem feltétlenül szolgálja párkapcsolatunk érdekét. Ha egyébként nem gondoljuk komolyan a szétválás lehetőségét, akkor jobb, ha nem is fenyegetőzünk vele, mert a végén partnerünk a szavunkon fog bennünket. Forrás: health.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +13, +18 °C
Minimum: +7, +12 °C

Kezdetben erősen, majd változóan felhős időre van kilátás, főleg a nap első felében többfelé lehet eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. Erős lesz a nyugati szél, 13, 18 fokos csúcshőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Gyakoriak lehetnek a görcsös panaszok, mellett ingadozhat a vérnyomás, kismértékben a szívbetegek állapota is romolhat. A szél ingerlékenységet, nyugtalanságot válthat ki, és pár fokkal csökkenti az érzett hőmérsékletet. Az óraátállítás miatt érdemes kicsit előrébb hozni a lefekvés időpontját! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: