Mennyit érdemes várni a házasságig?

A nyárral együtt eljött a házasságkötések szezonja is: szinte nem múlik el úgy hét, hogy ne botlanánk újabb és újabb esküvői fotókba a közösségi oldalakon. Vannak, akik már egy év együttjárás után kimondják a boldogító igent, mások akár egy évtizedet is várnak a nagy napra. De vajon melyik út vezet valóban boldog és tartós házassághoz?

Terri Orbuch, az Oakland Egyetem professzora úgy véli, hogy egy év randizás után a párok valójában még nem is ismerik meg egymást: "A friss párokat még elvakítja a szenvedély , a vágy, az izgalom és mindaz az érzés, ami egy új kapcsolattal együttjár - a korai eljegyzésket és esküvőket is ugyanezek az érzések motiválják. Ebben az időszakban teljesen normális, hogy elképezelni sem tudjuk az életünket a másik nélkül és azt akarjuk, hogy szerelmünk mindig velünk legyen." A korán esküvőt tervezgető pároknak - mielőtt még fejest ugranának a házasságba - a szakember szerint azonban érdemes három fontos kérdést letisztázniuk magukban:

  • Valóban megbíznak a másikban?
  • Megfelelően fogják tudni együtt kezelni a stresszt és a konfliktusokat?
  • Hasonló értékrenddel rendelkeznek?

Egy év randizás után a párok valójában még nem is ismerik meg egymást
Egy év randizás után a párok valójában még nem is ismerik meg egymást

"Néhány hónapos együttjárás nem elég ahhoz, hogy mély bizalom alakuljon ki a párok között. És ahhoz is kevés, hogy kiderüljön, tudják-e majd kezelni a felmerülő konfliktusokat vagy hogy meggyőződjenek arról, hogy értékrendükjük megfér-e egymás mellett. Amikor a párokat elvakítja a szenvedély és a vágy hajlamosak egy idelizált képet kialakítani a másikról."

Kapcsolatban élek, de máshoz is vonzódom Nem számít mennyire szeretjük a párunkat vagy éppen mennyire élvezzük vele a szexet - gyakran akkor is fellángolhat a vonzalom egy harmadik személy iránt, ha egyébként boldog párkapcsolatban élünk. Részletek !

A szenvedély és a szexuális vágy a szakértő szerint édes kevés a boldog házassághoz. A másik megismeréséhez és a bizalom kiépítéséhez pedig idő kell. "Tanulmányok azt mutatják, hogy a szenvedély és a vágy 12-18 hónap elteltével alábbhagy. Ekkor kezdjük el teljes valójában látni a másikat, minden hibájával együtt és sok esetben ezután derül ki, hogy a felek valóban összeillenek-e - mondja Orbach.

Forrás: health.com

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Dr. Google beelőzte Dr. House-t - ömlik a pénzünk a magánegészségügybe
Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +27 °C
Minimum: +13 °C

A felhőzet csökken, a záporok lecsengenek. A Dunántúl nyugati, délnyugati részén, valamint a középső országrészben lévő konvergenciában maradnak vastagabb felhők az égen, és ezeken a helyeken fordulhat elő még kevés helyen csapadék. Az északi, északnyugati szél fokozatosan veszít erejéből, hajnalban csak a Bakonyban és a Balatonnál fordulhatnak elő erős széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 16 fok között, a hidegre hajlamos északi, északkeleti helyeken kevéssel 10 fok alatt alakul. Az előrejelzések szerint napközben enyhe hidegfronti hatás jelentkezik a térségben.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra