Filléres tippek Valentin-napra

Szent Bálint napja jó ideje itthon is a szerelmesek napja. Az édességek, virágcsokrokon kívül mással is kimutathatjuk kedvesünknek, mit is érzünk iránta.

Európa bizonyos részein, de főleg Amerikában főbenjáró bűnnek számít, ha a férj elfeledkezik a Valentin-napról, és nem kedveskedik feleségének. Magyarországon viszonylag új keletű a szokás, így mindkét nemnél vannak üdvözlőik és ellenzőik.

Mivel a tradíció nem épült még be teljesen szokásaink közé, így az is megbocsátható, ha valaki ezzel egyáltalán nem akar foglalkozni, amúgy meg szívünk joga eldönteni, mit is kezdünk e jeles nappal. Ha nincs kedvünk parfümöt, bonbonokat venni, néhány apró gesztussal is kimutathatjuk érzéseinket - ez valószínű egyetlen párkapcsolatnak sem fog megártani. Nem beszélve arról, hogy minden párkapcsolatban ott van az igény a különleges alkalmakra, a meghitt együttlétekre, az apró figyelmességekre.

Miért is ne szólhatna akkor erről ez a nap? Íme, néhány tipp, ha apró figyelmességekkel szeretnénk elkápráztatni kedvesünket a szerelmesek napján.

Kápráztassa el párját Valentin-napon. (Fotó: Buzzfeed)

Vehet például virágot kedvesének, de minden bizonnyal még nagyobb lesz az öröm, ha fánkot is visz hozzá, netán egy szeletet kedvenc süteményéből. Most ne gondoljon a kalóriatáblázatra, egy nap bűnözés még nem fog maradandó nyomokat hagyni szerelme alakján. Halkan jegyezzük meg, de a nők is meghálálhatják valamilyen módon ezt a figyelmességet, például úgy, ha beszereznek néhány doboznyit párjuk kedvenc söréből - a körítést már mindenkinek a saját fantáziájára bízzuk.

Figyeljünk arra, hogy jól induljon a nap, egy ötletes reggelivel nagyot nem hibázhatunk, főleg, ha azt ágyba is visszük. Nagyon egyszerűen kivitelezhető tipp például az, ha a habos kávé tetejére szív alakban fahéjat szórunk. Nem kell más hozzá, mint egy papírlap, a kivágás után már szórhatunk is.

Ha továbbra is tart még a lelkesedésünk, a sajtos melegszendvics is kivágható, például szív alakzatban. De talán még ennél is egyszerűbb megoldás lesz, ha egy szelet kenyér belsejét kivágjuk (naná, hogy szív alakúra), beletesszük egy serpenyőbe, és mehet is az üres részbe a tojás - garantáltan az íze is jobb lesz, mint a hagyományos tükörtojásnak. Amennyiben könnyebb reggelire vágyunk, zöldségből és gyümölcsből is varázsolhatunk szívecskéket, amit akár rablóhússzerűen pálcikára szúrhatunk.

Vacsorára szintén készülhetünk valami meglepetéssel, elkészíthetjük például a kedvenc sültet, de még az időspórolás pizzarendelést is feldobhatjuk egy kis ötletességgel: jelezzük például, hogy szív alakú sonkát, szalámit, paradicsomot kérünk feltétként.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: