A jó párkapcsolat csalhatatlan jelei

Egy program pusztán a közösségi oldalon mutatott aktivitást vizsgálva 86 százalékos pontossággal képes megállapítani, hogy adott személy párkapcsolatban él-e. Családi állapotunk a kutatók szerint jelentősen befolyásolják személyiségünket is.

Az ellentétek vonzzák egymást - tartja a sokat vitatott mondás, arról azonban már nem szól a fáma, hogy a felek meddig maradnak egymás ellenpólusai. Sokan észrevehetik magukon, hogy párjuktól átvesznek bizonyos szokásokat, szófordulatokat, sőt: egyes kutatások szerint személyiségünk is igazodik a partnerünkéhez . Legalábbis abban az esetben, ha elkötelezzük magunkat a másik mellett.

Nem csupán a munkahelyi, de a párkapcsolati kiégésért is felelős lehet az állandó monotonitás. A kölcsönös tisztelet vagy a gyerekek összetartó erőt jelenthetnek ideig-óráig, tényleges megoldást azonban csak az hozhat, ha új impulzusokat, élményeket csempészünk a mindennapokba. Mikor menthetetlen egy párkapcsolat? Cikkünkben foglalkoztunk a témával!

Olyanná válunk, mint a párunk

A Szentpétervári Egyetem a Szingapúri Egyetemmel karöltve készített egy algoritmust, amely képes megállapítani egy adott személyről, hogy párkapcsolatban van-e. Ehhez a személy aktivitását vizsgálja a legnépszerűbb közösségi oldalakon , figyelembe véve például, hogy milyen gyakran jelentkezik be, miről és milyen hosszan ír ki üzeneteket, illetve hogy milyen fotókat tölt fel magáról. Ezzel a bonyolult számítási módszerrel az algoritmus 86 százalékos pontossággal képes megállapítani egy adott személy családi állapotát akkor is, ha semmi konkrétumot nem árul el róla az oldalán. A kutatók ezzel azt a felvetést igazolták, hogy párkapcsolatban máshogy kezdjük el használni a közösségi médiát, ez pedig személyiségjegyeink megváltozásáról is árulkodik.

A párkapcsolatban élők egyre több dologban kezdenek hasonlítani egymásra
A párkapcsolatban élők egyre több dologban kezdenek hasonlítani egymásra

A tanulmány egyik társszerzője, Aleksandr Farseev szerint a tartós párkapcsolatban élők könnyen nyomon követhető nyelvi jelekkel is utalnak családi állapotukra. Az "én és te", "én és ő" helyett gyakrabban használják a "mi" és a "velünk" kifejezéseket. Ahogy nő elköteleződésünk a másik iránt, úgy lépünk túl egyre többször saját egónkon, és kezdünk el közösen gondolkodni a párunkkal. Ilyen esetben személyiségünk is hasonulni kezd a partneréhez - írják a tanulmányban.

Párkapcsolatban jellemzőbb, hogy valamilyen új hobbi iránt kezdünk érdeklődni, például önkénteskedünk, vagy kipróbálunk egy új sportot. Emellett sajnos rossz szokások is ránk ragadhatnak, párkapcsolatban jellemzően kevesebb időt fordítunk a barátainkra, és szórakozni is másfelé járunk el. Nyelvezetünk is idomul a másikéhoz, a kutatók szerint azonban nemcsak az változik meg, hogy mit mondunk, hanem az is, hogyan. Valószínűleg tudat alatt is arra törekszünk, hogy megtaláljuk a közös hangot a másikkal, mivel hangszínünk is partnerünkéhez hasonlatossá válik egy idő után.

Az algoritmust híres emberek közösségi oldalain is tesztelték, érdekes eredménnyel: a volt amerikai elnökről, Obamáról például helyesen állapította meg a program, hogy nős, utódját, a szintén nős Trumpot azonban agglegényként azonosította. A tévedést a program fejlesztői azzal magyarázták, hogy Donald Trump általában nem saját maga kezeli a közösségi oldalait, így feltehetőleg valamelyik asszisztense személyiségjegyeit tapogatta le az algoritmus.

Forrás: Daily Mail Online

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: -1, +6 °C
Minimum: -3, +4 °C

Kezdetben sok lesz a felhő, majd felhőátvonulások lesznek helyenként záporral, hózáporral, futó havas esővel. Erős, viharos északnyugati szélben -1, 6 fokos délutáni hőmérsékletet mérhetünk. Szombaton hidegfront hat a szervezetre. Erős görcsös fejfájás és más görcsös panaszok jelentkezhetnek, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, sokan tapasztalhatnak szédülést, rosszullétet. Jelentősen csökken a hő- és komfortérzet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás erősen emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: