Még kevesebb gyerek született

2018 májusában 7060 gyermek született, ami 7,4 százalékkal, számszerűen 566-tal elmaradt a 2017. májusitól.

Az adat belesimul a mintegy másfél éve jellemző csökkenő trendbe, úgy tűnik, egyelőre nincs nyoma a kormány által áhított demográfiai fordulatnak. Bár a halálozások száma is csökkent, ez nem volt elég a születési tendencia ellensúlyozására: tavasz végén a természetes fogyás a 2017. májusi 2727-tel szemben 2832 fő volt, ami 3,9 százalékos emelkedést jelent - írja a portfolio.hu.

Kevesebb gyerek született
Kevesebb gyerek született

Az év első öt hónapjában 35 542 gyermek jött világra, ami 1063-mal, 2,9 százalékkal elmaradt a 2017. január-májusi születésszámtól. Januárban valamivel több, az azt követően azonban kevesebb élveszületés történt 2017 azonos hónapjaihoz képest. Májusban következett be a legnagyobb arányú, 7,4 százalékos csökkenés. A lap a statisztikákra hivatkozva azt írja, hogy a születések száma 2016 őszén kezdett tendenciaszerűen csökkenni, és ez azóta is tart. Az elmúlt négy évben csak egyszer volt alacsonyabb a havi születésszám a mostaninál.

Létezhet-e boldogság gyerek nélkül? És egyáltalán, mi lehet az oka, ha egy nő vagy férfi nem akar szülővé válni? A szülés és népességcsökkenés kérdése a közbeszéd egyik állandó témája, utánajártunk hát , milyen motivációk szerint döntenek a magyarok.

Az alacsony születésszám oka egyrészt , hogy csökken a szülőképes korú nők száma, ami érthető módon egyre kevesebb világra jövő gyereket ígér. Ezt a csökkenő tendenciát próbálják a gyerekvállalást ösztönző kormányzati eszközökkel enyhíteni, ám sajnos ennek még nincs érezhető hatása. 2018. január-májusban a teljes termékenységi arányszám becsült értéke 1,42 volt, az előző év azonos időszakára számított 1,44-hoz képest. Vagyis a gyerekvállalási kedv még valamivel kisebb is volt, mint egy évvel ezelőtt.

)
Útipatika külföldi vakációhoz

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +12, +19 °C

A napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, elszórtan, főleg északkeleten lehet zápor, zivatar. A mérsékelt szél helyeként átmenetileg megerősödhet, 25, 30 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön sem érvényesül fronthatás, de a változékonyság kettősfronthoz hasonló tüneteket válthat ki a fokozottan érzékenyeknél. Fejfájás és migrén jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás, felerősödhetnek az emésztési problémák. A szabadban ingadozó hő- és komfortérzetre kell készülni. Egyesek alvászavarokat tapasztalhatnak. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)