Ez a hosszú élet titka a legidősebb férfi szerint

A világ legidősebb férfija, Emilio Flores Márquez elárulta, szerinte mi a hosszú élet titka.

Olykor olvashatunk tanulmányokról, kutatásokról, amikben tudósok a hosszú élet titkát keresik. Van viszont, aki tapasztalatból beszél: Emilio Flores Márquez, akit 112 évesen és 326 naposan nemrég hivatalosan is a világ legidősebb férfijává választottak - közölte a Guinness. A családja és a barátai által csak Don Millónak becézett Puerto Rico-i úr azt állítja, hogy szerinte a hosszú élet titka nem más, mint hogy szeretettel veszi körül magát, a gyűlölettől és a haragtól pedig tartózkodik.

hosszú élet, hosszú élet titka, szeretet, a világ legidősebb férfija
A legfontosabb, hogy szeretettel vegyük körbe magunkat. Fotó: illusztráció, Getty Images

75 évig volt házas

A New York Post összeállítása szerint Don Millo egy cukornádtermesztő család 11 gyereke közül másodikként jött a világra 1908. augusztus 8-án. Édesapja szeretetre, jó cselekedetekre, a másokkal való osztozásra nevelte - ugyanakkor kemény munkára is. Segítenie kellett a cukornád öntözésében, rakodásában, emellett a házimunkában és kisebb testvérei gondozásában is. Később belőle is földműves lett.

Feleségével, Andrea Perezzel 75 évig élt boldog házasságban, a nő 2010-ben bekövetkezett haláláig. Négy gyerekük született, közülük ketten már elhunytak. Az idős férfinak öt unokája és öt dédunokája van.

105 év felettiek génállományát elemezték olasz tudósok, hogy a hosszú élet titkát kifürkésszék. Olvassa el , mire jutottak!

A legidősebb nő még nála is idősebb

A világ legidősebb férfija címet Don Millo előtt egy román férfi, Dumitru Comănescu tartotta - ő 1908. november 21-én született -, de csak alig egy hónapig, ugyanis 2020. június 27-én elhunyt (111 évesen és 219 naposan). A Guinness World Records ezt követően kapott bizonyítékot arra nézve, hogy Emilio Flores Márquez tényleg a világ legidősebb férfija (három hónappal előbb született, mint Dumitru).

A legidősebb nő, és egyben a világ legidősebb embere pedig egy japán hölgy, Kane Tanaka, aki már 118 éves is elmúlt. Ő 1903. január 2-án született, és Fukuokában él.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +23 °C
Minimum: +1, +8 °C

A napsütés mellett fátyolfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem várható. Élénk, erős délnyugati szél mellett 18, 23 fokos csúcshőmérsékleteket mérhetünk. Csütörtökön tovább folytatódik a frontmentes idő. A reggeli ízületi panaszok gyorsan megszűnnek, azonban a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás egész nap jellemzőek lehetnek. A migrénesek tartós panaszokra készülhetnek. A hőérzet kellemes, a napsütés pedig javíthatja a közérzetet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: