A nagyszülők óriási előnyei

Biztos alapot ad a családoknak a generációk közötti jó kapcsolat - derült ki a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) által készített kutatásból.

A kutatás ezer fő bevonásával készült, a válaszadók 18 és 25, valamint 65 és 75 év közöttiek voltak. Az eredménye mindkét generáció alapvetően házasság- és gyermekpárti, de kiemelkedően fontosnak tartják a kölcsönös segítségnyújtást is.

mama, nagymama, nagyszülő, család, családalapítás, gyermekvállalás, gyermekvállalási kedv, segítség, jó kapcsolat
mama, nagymama, nagyszülő, család, családalapítás, gyermekvállalás, gyermekvállalási kedv, segítség, jó kapcsolat

A gyermekvállalási kedv is nagyobb

A válaszadók nagy többsége - a fiatalok 88 és az idősek 93 százaléka - vallja azt, hogy a szülői segítségnyújtás nagyon fontos egy fiatal pár számára. Több mint háromnegyedük szerint pedig a gyermekvállalási kedv is nagyobb a fiatalok körében, ha az unokákat alkalmanként a nagyszülőkre is rábízhatják.

Mélyponton van a gyermekvállalási kedv - részletek!

A húszas éveik elején járó fiatalok majdnem fele több gyermekre vágyik, mint amennyi a szüleiknek van, az idősek 39 százaléka pedig több gyermeket vállalna, ha újrakezdhetné az életét. A válaszadó fiatalok többsége házasságban szeretne élni, és az idősek 63,2 százaléka pedig úgy gondolja, hogy aki gyermeket vállal, kössön házasságot is. A fiatalok körében a házasságot tervezők közül szinte mindenki szeretne gyermeket.

A fiatalok is gondoskodnának a szüleikről

A megkérdezett fiatalok 74 százaléka szívesen gondoskodna idős szüleiről, így az idősek is számíthatnának a fiatalabb korosztályra. A fiatalok az idejükből is többet szeretnének áldozni a nagyszülőkkel való találkozásokra. Mindössze egyharmaduk gondolja úgy, hogy most elég időt töltenek együtt.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: