Se fűtés, se víz az Uzsoki belgyógyászatán

A betegek harmadik napja kabátban fekszenek a Belgyógyászati rehabilitációs osztályon.

Több mint három napja nincs víz és fűtés az Uzsoki Utcai Kórház Belgyógyászati rehabilitációs osztályán. Jelenleg 139 beteg fekszik odabent kabátban, de a kórház igazgatója szerint már dolgoznak a megoldáson. Állítólag a fűtési rendszer keringetőszivattyúja romlott el – tudta meg az Index. A portál idézte Demény Ádámot, a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) főigazgatóját, aki szerint „alig van olyan kórház, amire ne férne rá egy felújítás”.

Február 16-a óta az Uzsoki Utcai Kórház kardiológiai osztályán szünetel a súlyos betegek ellátása, február 23-a óta pedig se víz, se fűtés nincsen a Belgyógyászati rehabilitációs osztályon. 

Korábban arról számoltunk be, hogy egyszerre húsz kórházi osztály leállását jelentették be itthon.

Kiemelt kép: MTI fotó (Jászai Csaba)

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14 °C
Minimum: +3 °C

A gomolyfelhők lassan összeesnek, ellaposodnak, ezzel összhangban fokozatosan csökken a csapadékgócok száma. Főleg a Dunántúlon megélénkül az északnyugati szél, Sopronnál és a Fertőnél, valamint záporok, zivatarok nyomán erős széllökések is várhatók. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő. Fronthatásra az előrejelzések szerint napközben nem kell számítani.