Affidea Diagnosztika: új név, új programok

A Magyarországon 25 éves szakmai tapasztalattal bíró Diagnoscan Magyarország, Affidea Diagnosztikaként működik tovább országszerte 11 központban.

Huszonötödik születésnapja alkalmából a cég nem csak nevében változik meg, de több, szakmai és betegeket megcélzó programot is útjára indít.

Huszonöt évvel ezelőtt, 1991-ben nyitotta meg első képalkotó diagnosztikai központját a Diagnoscan - akkor még Nemzetközi Egészségügyi Központ Kft. néven - a korábbi MÁV Kórház területén. Magyarországon másodikként itt végeztek MR-vizsgálatokat, és a CT-t is az elsők között itt kezdték hazánkban alkalmazni. Az elmúlt negyed évszázad alatt az ország legnagyobb képalkotó diagnosztikai szolgáltatójává nőtte ki magát a cég: közel 150 világszínvonalú berendezéseivel modern, 21. századi vizsgálatokat tett elérhetővé a magyar betegek számára, ezzel segítve a különféle betegségek gyors és pontos felderítését.

Országszerte 11 központban várják a pácienseket, Budapest mellett Szegeden, Győrött, Orosházán és Debrecenben is működtetnek radiológiai, valamint izotóp diagnosztikát.

Affinitás, hűség, ötletek

A 25. évforduló nagy megújulást hoz a Diagnoscan számára, felveszi ugyanis a nemzetközi cégcsoportja nevét, így ezentúl Affidea Diagnosztikaként működik tovább. A név egy mozaikszót takar, amely a cég szemléletének három fő tartóoszlopát forrasztja egybe: Affinity (affinitás), amely érzékenységet jelent a beteg irányába, a Fidelity (hűség) lojalitást az évtizedek óta őrzött elvekhez és értékekhez, az Idea (ötlet) pedig a megújulás képességét, az innovációt jelenti. A változás többet jelent egyszerű névváltoztatásánál, a cég ugyanis számos tervének megvalósítását ugyanezen dátumhoz igazította.

Új programok

"A névváltoztatás kiváló apropó ahhoz, hogy új fejezetet nyissunk. Több olyan programot is elindítunk párhuzamosan, amelyek az ellátás színvonalának és a beteg elégedettségének növelését célozzák" - hangsúlyozta Leitner György, az Affidea Diagnosztika ügyvezető igazgatója. A cég kiemelt figyelmet fordít a betegelégedettség alakulására, amelynek monitorozását és növelését fokozott intenzitással végzik a közeljövőben. Vallják, hogy az elégedett beteg sokkal rövidebb ideig lesz beteg, mint aki szorongva, a gyógyulásba vetett kétségekkel vág bele a kezelésekbe. Ehhez azonban nem csak a szakorvos tapintatossága és felkészültsége szükséges, hanem a teljes csapat feladata, hogy lehetőség szerint enyhítsék a betegre nehezedő lelki terheket.

A Diagnoscan Affidea Diagnosztika néven folytatja tevékenységét

Magyarországon egyedülállóan, egy kimondottan páciensközpontú program is útjára indul a névváltoztatással, a Dózismenedzsment-program, amely a betegeket ért sugárterhelést csökkenti a lehetséges minimumra. Az MR és az ultrahangvizsgálaton kívül ugyanis az összes egyéb képalkotó diagnosztika röntgensugárral működik, ami egy elfogadható fokú sugárterheléssel jár. A technológia fejlődésével ez a terhelés drasztikus mértékben csökkent az utóbbi három évtizedben - összességében már egy transzatlanti repülőút során is komolyabb sugárterhelés éri az embert, mint a legtöbb diagnosztikai eljárással - bizonyos betegségek ugyanakkor több vizsgálatot igényelnek, melyek során a dózis is összeadódik. Az Affidea nemzetközi programjának keretében arra törekszik, hogy a beteget érő sugárterhelés a lehető legalacsonyabb legyen.

A vállalat eredményeit az Európai Radiológus Társasági (ESR) sugárbiztonsági bizottsága is elismerte, amely a CT-diagnosztikára vonatkozó feltételek tekintetében a maximális, 5 csillagos értékelést adta az Affidea, Péterfy Sándor utcai egységének illetve 4 csillagos elismerést kapott a Margit kórházban működő CT labor. Egész Európában alig több, mint 10 CT-labor érdemelte ki ezt az elismerést, neves berlini központok is csak 3 csillagos minősítést kaptak, így a cég jogosan lehet büszke az eredményre.

Képzések

Egyre súlyosabb mértékben érinti a hazai egészségügyet a szakemberhiány, melyre az Affidea Diagnosztika saját képzési programjaival felel: nem csak szakorvosi, de szakasszisztensi szinten is.  Idén országos radiográfus képzést indítanak az Állami Egészségügyi Ellátó Központtal közösen annak érdekében, hogy az asszisztensek is megismerhessék a legújabb módszereket, technikákat és fejlesztéseket.

Az akkreditált képzés átfogja a képalkotó diagnosztika teljes spektrumát, de érinti a betegellátás egyéb területeit is, mint pl. betegbiztonság, kommunikációs és konfliktuskezelési technikák. A 3 éves szakmai képzés a megyeszékhelyeken érhető el, idén Szegeden, Kecskeméten és Budapesten indul a kurzus.

Az elmúlt negyed évszázad során több mint 12 millió vizsgálatot végzett el a cég. A hazai intézeteik bővítésére, eszközparkjuk fejlesztésére összesen 15 milliárd forint beruházást hajtottak végre, telephelyeik kapacitását pedig 17 MR-rel és 21 CT-vel gyarapították. A két és fél évtized során a tudományos fejlődést is szolgálva 1170 klinikai szerződést kötöttek. Leitner György hangsúlyozta: az Affidea a szép eredményekkel a háta mögött is előre tekint, hogy megőrizze piacvezető pozícióját Magyarországon. Ehhez pedig az elmúlt évtizedek örökségét kell továbbvinniük, egy emberközpontú, transzparens, folyamatosan megújuló vállalatként.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+13, +19 °C
Minimum:
0, +5 °C

Hazánkban kedden délelőtt a ködfoltok feloszlanak.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag