Affidea Diagnosztika: új név, új programok

A Magyarországon 25 éves szakmai tapasztalattal bíró Diagnoscan Magyarország, Affidea Diagnosztikaként működik tovább országszerte 11 központban.

Huszonötödik születésnapja alkalmából a cég nem csak nevében változik meg, de több, szakmai és betegeket megcélzó programot is útjára indít.

Huszonöt évvel ezelőtt, 1991-ben nyitotta meg első képalkotó diagnosztikai központját a Diagnoscan - akkor még Nemzetközi Egészségügyi Központ Kft. néven - a korábbi MÁV Kórház területén. Magyarországon másodikként itt végeztek MR-vizsgálatokat, és a CT-t is az elsők között itt kezdték hazánkban alkalmazni. Az elmúlt negyed évszázad alatt az ország legnagyobb képalkotó diagnosztikai szolgáltatójává nőtte ki magát a cég: közel 150 világszínvonalú berendezéseivel modern, 21. századi vizsgálatokat tett elérhetővé a magyar betegek számára, ezzel segítve a különféle betegségek gyors és pontos felderítését.

Országszerte 11 központban várják a pácienseket, Budapest mellett Szegeden, Győrött, Orosházán és Debrecenben is működtetnek radiológiai, valamint izotóp diagnosztikát.

Affinitás, hűség, ötletek

A 25. évforduló nagy megújulást hoz a Diagnoscan számára, felveszi ugyanis a nemzetközi cégcsoportja nevét, így ezentúl Affidea Diagnosztikaként működik tovább. A név egy mozaikszót takar, amely a cég szemléletének három fő tartóoszlopát forrasztja egybe: Affinity (affinitás), amely érzékenységet jelent a beteg irányába, a Fidelity (hűség) lojalitást az évtizedek óta őrzött elvekhez és értékekhez, az Idea (ötlet) pedig a megújulás képességét, az innovációt jelenti. A változás többet jelent egyszerű névváltoztatásánál, a cég ugyanis számos tervének megvalósítását ugyanezen dátumhoz igazította.

Új programok

"A névváltoztatás kiváló apropó ahhoz, hogy új fejezetet nyissunk. Több olyan programot is elindítunk párhuzamosan, amelyek az ellátás színvonalának és a beteg elégedettségének növelését célozzák" - hangsúlyozta Leitner György, az Affidea Diagnosztika ügyvezető igazgatója. A cég kiemelt figyelmet fordít a betegelégedettség alakulására, amelynek monitorozását és növelését fokozott intenzitással végzik a közeljövőben. Vallják, hogy az elégedett beteg sokkal rövidebb ideig lesz beteg, mint aki szorongva, a gyógyulásba vetett kétségekkel vág bele a kezelésekbe. Ehhez azonban nem csak a szakorvos tapintatossága és felkészültsége szükséges, hanem a teljes csapat feladata, hogy lehetőség szerint enyhítsék a betegre nehezedő lelki terheket.

A Diagnoscan Affidea Diagnosztika néven folytatja tevékenységét

Magyarországon egyedülállóan, egy kimondottan páciensközpontú program is útjára indul a névváltoztatással, a Dózismenedzsment-program, amely a betegeket ért sugárterhelést csökkenti a lehetséges minimumra. Az MR és az ultrahangvizsgálaton kívül ugyanis az összes egyéb képalkotó diagnosztika röntgensugárral működik, ami egy elfogadható fokú sugárterheléssel jár. A technológia fejlődésével ez a terhelés drasztikus mértékben csökkent az utóbbi három évtizedben - összességében már egy transzatlanti repülőút során is komolyabb sugárterhelés éri az embert, mint a legtöbb diagnosztikai eljárással - bizonyos betegségek ugyanakkor több vizsgálatot igényelnek, melyek során a dózis is összeadódik. Az Affidea nemzetközi programjának keretében arra törekszik, hogy a beteget érő sugárterhelés a lehető legalacsonyabb legyen.

A vállalat eredményeit az Európai Radiológus Társasági (ESR) sugárbiztonsági bizottsága is elismerte, amely a CT-diagnosztikára vonatkozó feltételek tekintetében a maximális, 5 csillagos értékelést adta az Affidea, Péterfy Sándor utcai egységének illetve 4 csillagos elismerést kapott a Margit kórházban működő CT labor. Egész Európában alig több, mint 10 CT-labor érdemelte ki ezt az elismerést, neves berlini központok is csak 3 csillagos minősítést kaptak, így a cég jogosan lehet büszke az eredményre.

Képzések

Egyre súlyosabb mértékben érinti a hazai egészségügyet a szakemberhiány, melyre az Affidea Diagnosztika saját képzési programjaival felel: nem csak szakorvosi, de szakasszisztensi szinten is.  Idén országos radiográfus képzést indítanak az Állami Egészségügyi Ellátó Központtal közösen annak érdekében, hogy az asszisztensek is megismerhessék a legújabb módszereket, technikákat és fejlesztéseket.

Az akkreditált képzés átfogja a képalkotó diagnosztika teljes spektrumát, de érinti a betegellátás egyéb területeit is, mint pl. betegbiztonság, kommunikációs és konfliktuskezelési technikák. A 3 éves szakmai képzés a megyeszékhelyeken érhető el, idén Szegeden, Kecskeméten és Budapesten indul a kurzus.

Az elmúlt negyed évszázad során több mint 12 millió vizsgálatot végzett el a cég. A hazai intézeteik bővítésére, eszközparkjuk fejlesztésére összesen 15 milliárd forint beruházást hajtottak végre, telephelyeik kapacitását pedig 17 MR-rel és 21 CT-vel gyarapították. A két és fél évtized során a tudományos fejlődést is szolgálva 1170 klinikai szerződést kötöttek. Leitner György hangsúlyozta: az Affidea a szép eredményekkel a háta mögött is előre tekint, hogy megőrizze piacvezető pozícióját Magyarországon. Ehhez pedig az elmúlt évtizedek örökségét kell továbbvinniük, egy emberközpontú, transzparens, folyamatosan megújuló vállalatként.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+26, +31 °C
Minimum:
+14, +19 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt közepesen fátyol-és gomolyfelhős lesz az ég, csapadékra nincs kilátás.

Egészséget befolyásoló hatások:
közepes, erős

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag