Affidea Diagnosztika: új név, új programok

A Magyarországon 25 éves szakmai tapasztalattal bíró Diagnoscan Magyarország, Affidea Diagnosztikaként működik tovább országszerte 11 központban.

Huszonötödik születésnapja alkalmából a cég nem csak nevében változik meg, de több, szakmai és betegeket megcélzó programot is útjára indít.

Huszonöt évvel ezelőtt, 1991-ben nyitotta meg első képalkotó diagnosztikai központját a Diagnoscan - akkor még Nemzetközi Egészségügyi Központ Kft. néven - a korábbi MÁV Kórház területén. Magyarországon másodikként itt végeztek MR-vizsgálatokat, és a CT-t is az elsők között itt kezdték hazánkban alkalmazni. Az elmúlt negyed évszázad alatt az ország legnagyobb képalkotó diagnosztikai szolgáltatójává nőtte ki magát a cég: közel 150 világszínvonalú berendezéseivel modern, 21. századi vizsgálatokat tett elérhetővé a magyar betegek számára, ezzel segítve a különféle betegségek gyors és pontos felderítését.

Országszerte 11 központban várják a pácienseket, Budapest mellett Szegeden, Győrött, Orosházán és Debrecenben is működtetnek radiológiai, valamint izotóp diagnosztikát.

Affinitás, hűség, ötletek

A 25. évforduló nagy megújulást hoz a Diagnoscan számára, felveszi ugyanis a nemzetközi cégcsoportja nevét, így ezentúl Affidea Diagnosztikaként működik tovább. A név egy mozaikszót takar, amely a cég szemléletének három fő tartóoszlopát forrasztja egybe: Affinity (affinitás), amely érzékenységet jelent a beteg irányába, a Fidelity (hűség) lojalitást az évtizedek óta őrzött elvekhez és értékekhez, az Idea (ötlet) pedig a megújulás képességét, az innovációt jelenti. A változás többet jelent egyszerű névváltoztatásánál, a cég ugyanis számos tervének megvalósítását ugyanezen dátumhoz igazította.

Új programok

"A névváltoztatás kiváló apropó ahhoz, hogy új fejezetet nyissunk. Több olyan programot is elindítunk párhuzamosan, amelyek az ellátás színvonalának és a beteg elégedettségének növelését célozzák" - hangsúlyozta Leitner György, az Affidea Diagnosztika ügyvezető igazgatója. A cég kiemelt figyelmet fordít a betegelégedettség alakulására, amelynek monitorozását és növelését fokozott intenzitással végzik a közeljövőben. Vallják, hogy az elégedett beteg sokkal rövidebb ideig lesz beteg, mint aki szorongva, a gyógyulásba vetett kétségekkel vág bele a kezelésekbe. Ehhez azonban nem csak a szakorvos tapintatossága és felkészültsége szükséges, hanem a teljes csapat feladata, hogy lehetőség szerint enyhítsék a betegre nehezedő lelki terheket.

A Diagnoscan Affidea Diagnosztika néven folytatja tevékenységét

Magyarországon egyedülállóan, egy kimondottan páciensközpontú program is útjára indul a névváltoztatással, a Dózismenedzsment-program, amely a betegeket ért sugárterhelést csökkenti a lehetséges minimumra. Az MR és az ultrahangvizsgálaton kívül ugyanis az összes egyéb képalkotó diagnosztika röntgensugárral működik, ami egy elfogadható fokú sugárterheléssel jár. A technológia fejlődésével ez a terhelés drasztikus mértékben csökkent az utóbbi három évtizedben - összességében már egy transzatlanti repülőút során is komolyabb sugárterhelés éri az embert, mint a legtöbb diagnosztikai eljárással - bizonyos betegségek ugyanakkor több vizsgálatot igényelnek, melyek során a dózis is összeadódik. Az Affidea nemzetközi programjának keretében arra törekszik, hogy a beteget érő sugárterhelés a lehető legalacsonyabb legyen.

A vállalat eredményeit az Európai Radiológus Társasági (ESR) sugárbiztonsági bizottsága is elismerte, amely a CT-diagnosztikára vonatkozó feltételek tekintetében a maximális, 5 csillagos értékelést adta az Affidea, Péterfy Sándor utcai egységének illetve 4 csillagos elismerést kapott a Margit kórházban működő CT labor. Egész Európában alig több, mint 10 CT-labor érdemelte ki ezt az elismerést, neves berlini központok is csak 3 csillagos minősítést kaptak, így a cég jogosan lehet büszke az eredményre.

Képzések

Egyre súlyosabb mértékben érinti a hazai egészségügyet a szakemberhiány, melyre az Affidea Diagnosztika saját képzési programjaival felel: nem csak szakorvosi, de szakasszisztensi szinten is.  Idén országos radiográfus képzést indítanak az Állami Egészségügyi Ellátó Központtal közösen annak érdekében, hogy az asszisztensek is megismerhessék a legújabb módszereket, technikákat és fejlesztéseket.

Az akkreditált képzés átfogja a képalkotó diagnosztika teljes spektrumát, de érinti a betegellátás egyéb területeit is, mint pl. betegbiztonság, kommunikációs és konfliktuskezelési technikák. A 3 éves szakmai képzés a megyeszékhelyeken érhető el, idén Szegeden, Kecskeméten és Budapesten indul a kurzus.

Az elmúlt negyed évszázad során több mint 12 millió vizsgálatot végzett el a cég. A hazai intézeteik bővítésére, eszközparkjuk fejlesztésére összesen 15 milliárd forint beruházást hajtottak végre, telephelyeik kapacitását pedig 17 MR-rel és 21 CT-vel gyarapították. A két és fél évtized során a tudományos fejlődést is szolgálva 1170 klinikai szerződést kötöttek. Leitner György hangsúlyozta: az Affidea a szép eredményekkel a háta mögött is előre tekint, hogy megőrizze piacvezető pozícióját Magyarországon. Ehhez pedig az elmúlt évtizedek örökségét kell továbbvinniük, egy emberközpontú, transzparens, folyamatosan megújuló vállalatként.

Nézze meg Ön is: Aranyértippek a szakorvostól

További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
Mikor nincs rendben a hüvely?Intim gondok

Mikor nincs rendben a hüvely?A legtöbb nő találkozik élete során valamilyen, a hüvelyt érintő problémával

Betegség, amely minden nőt érinthetInkontinencia

Betegség, amely minden nőt érinthetFőleg szülés után érinti a nőket, de bárkinél felléphet

Végbélvérzés: aranyér vagy daganat?Végbélvérzés

Végbélvérzés: aranyér vagy daganat?Mindenki megrémül, ha a vécépapíron vért vesz észre

"Ha rákja van, nem fog meghalni azonnal"Beteghang

"Ha rákja van, nem fog meghalni azonnal"Brjeska Dóránál 2013 őszén diagnosztizáltak áttétes mellrákot

A nátha gyógynövényes kezeléseNátha

A nátha gyógynövényes kezeléseNagyon sok gyógynövény van, amelyet bevethetünk, hogy felvegyük a harcot

60 felett így kell sportolniSport

60 felett így kell sportolniBár csökken az állóképesség és az izomerő, mégis fontos, hogy továbbra is sportoljunk

Otthoni megoldások orrfolyásraOrrfolyás

Otthoni megoldások orrfolyásraA jelenség oka a hideg, a megfázás, illetve az influenzavírusok

Nagy baj lehet, ha viszket az anyajegyAnyajegy

Nagy baj lehet, ha viszket az anyajegyMiért fontos a rendszeres szűrés?

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Kettős front

Maximum:
0, +6 °C
Minimum:
-4, +1 °C

Hazánkban kedden délelőtt az északkeleti tájakat leszámítva borult lesz az ég és havazás, főleg délkeleten havas eső, helyenként eső várható Délután borult lesz az ég, a Dunántúlon havazás, középen havazás, havas eső, keleten főleg eső várható.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag