Vannak nők, akiknek még lombikban sem lehet gyerekük

A nőket számtalan csalódástól és költségtől lehetne megkímélni, ha feltárnák a genetikai akadályokat, amelyek még a méhen kívüli mesterséges megtermékenyítést is eredménytelenné teszik.

Egy népi bölcsesség szerint a nők két dologért hajlandóak mindent megtenni: hogy legyen gyermekük és hogy ne legyen. A gyermek iránti vágyukban sokan minden követ megmozgatnak, nagy anyagi áldozatokat hoznak és kimerítik az utolsó lehetőséget is. Az orvosok pedig időnként nem találnak magyarázatot, ha nem eredményez terhességet a méhen kívül fejlődő egészséges embrió beültetése.

Most azonban felfedezték, hogy vannak nők, akik genetikai okokból sohasem lesznek terhesek, s ennek lenyomata kimutatható az anyaméhben. A kísérleti genetikai tesztek az érintett paciensek körében 100 százalékos pozitív eredményt hoztak, ami azt mutatja, hogy egy rendkívül fontos tényezőt sikerült felfedezni, amely a terhesség útjában áll.

Vannak nők, akik genetikai okokból sohasem lesznek terhesek

A meddőség hátterében rengeteg dolog állhat mindkét oldalon. A szervi és hormonális okok mellett sokszor genetikai probléma okozza a gyermektelenséget. Kónya Márton biológus a VideóRendelőben beszél a meddőség lehetséges okairól. Kattintson! Nick Macklon professzor, a southamptoni termékenységi központ orvos igazgatója szerint sok nő megy keresztül számos IVF cikluson (in vitro fertilizációs, azaz méhen kívül megtermékenyített magzat beültetésén) sikertelenül, annak ellenére, hogy jó minőségű embriókat kapnak.

Az már világos, hogy ennek a méhnyálkahártya lehet az oka. „Már kimutattuk, hogyha jelen van egy abnormális génexpresszió a méhnyálkahártyán, amely sajnos sok nőnél fennáll, akkor az embrió beültetése mindig kudarccal jár. Ez az eredmény nagyon jelentős az IVF kudarcok megértésében” – mondta. Szerinte eljuthatnak egy olyan teszt kifejlesztéséhez, amely segít a pacienseknek jobban megérteni, hogy milyen eséllyel lehetnek terhesek, mielőtt csatlakoznának egy IVF programhoz, illetve másoknak útmutatást adna, hogy érdemes-e folytatniuk a kísérletezést több sikertelen megtermékenyítési próbálkozás után.

Forrás: The Telegraph

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)