Miről ismerhető fel az influenza?

A megfelelő kezelés érdekében érdemes áttekinteni a legalapvetőbb tudnivalókat a rendkívül kellemetlen betegségről.

Az influenzát nem szabad elbagatellizálni: a betegség még egy alapvetően egészséges embernél is halálhoz vezethet. Részletek itt.

Az influenza vírusos fertőzés nyomán létrejövő felső légúti betegség, érdemes azonban leszögezni, hogy nem azonos a náthával . A különbség egyrészt a betegséget kiváltó kórokozókban keresendő, hiszen az influenzáért az influenzavírusok, míg a megfázásért egyéb patogének, például rhinovírusok és adenovírusok felelősek. Ezen felül a fellépő tünetekben is jelentkezhetnek eltérések, általánosságban pedig kijelenthető, hogy az influenza súlyosabb panaszokkal jár.

Az influenza elleni küzdelemben elegendő mennyiségű pihenéssel tudjuk segíteni a szervezetünket
Az influenza elleni küzdelemben elegendő mennyiségű pihenéssel tudjuk segíteni a szervezetünket

A betegség ellen az antibiotikumok hatástalanok, alkalmazásuknak legfeljebb bakteriális felülfertőződés esetén lehet létjogosultsága. A kezelési lehetőségeket, az influenza főbb sajátosságait és a lehetséges szövődményeket dr. Simon Noémi gyermekgyógyász, tüdőgyógyász foglalta össze kérdésünkre.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +5 °C
Minimum: -5, +2 °C

A ködfoltos, borongós időben kisebb havazás, hószállingózás előfordulhat, nagyobb eséllyel a nap második felében. Mérsékelt lesz az északnyugati szél, a csúcshőmérséklet 0, 5 fok között valószínű. Csütörtökön a nap első felében frontmentes lesz az idő, de a hideg, fagyos reggelen erős kopásos ízületi bántalmak is felléphetnek, illetve az eddigieknél nagyobb megfázásveszéllyel kell számolni. Napközben egyre erősebb kettősfronti tüneteket lehet majd tapasztalni, különösen a keringési panaszok és a vérnyomásproblémák válhatnak intenzívvé. A fokozottan érzékenyeknél görcsök is felléphetnek. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: