Miről ismerhető fel az influenza?

A megfelelő kezelés érdekében érdemes áttekinteni a legalapvetőbb tudnivalókat a rendkívül kellemetlen betegségről.

Az influenzát nem szabad elbagatellizálni: a betegség még egy alapvetően egészséges embernél is halálhoz vezethet. Részletek itt.

Az influenza vírusos fertőzés nyomán létrejövő felső légúti betegség, érdemes azonban leszögezni, hogy nem azonos a náthával . A különbség egyrészt a betegséget kiváltó kórokozókban keresendő, hiszen az influenzáért az influenzavírusok, míg a megfázásért egyéb patogének, például rhinovírusok és adenovírusok felelősek. Ezen felül a fellépő tünetekben is jelentkezhetnek eltérések, általánosságban pedig kijelenthető, hogy az influenza súlyosabb panaszokkal jár.

Az influenza elleni küzdelemben elegendő mennyiségű pihenéssel tudjuk segíteni a szervezetünket
Az influenza elleni küzdelemben elegendő mennyiségű pihenéssel tudjuk segíteni a szervezetünket

A betegség ellen az antibiotikumok hatástalanok, alkalmazásuknak legfeljebb bakteriális felülfertőződés esetén lehet létjogosultsága. A kezelési lehetőségeket, az influenza főbb sajátosságait és a lehetséges szövődményeket dr. Simon Noémi gyermekgyógyász, tüdőgyógyász foglalta össze kérdésünkre.

)
Az ülőmunka veszélyei

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +16, +21 °C
Minimum: +1, +7 °C

Napos időre van kilátás, csapadék nem lesz. Reggel északkeleten ködfoltok képződhetnek. Mérsékelt szél mellett 16, 21 fok közötti csúcshőmérsékletekre számíthatunk. Szerdán a frontmentes, de melegedő idő is okozhat panaszokat. Reggel kopásos, napközben gyulladásos ízületi bántalmak léphetnek fel, emellett a fokozottan érzékenyek migrént és koncentrálási problémákat is tapasztalhatnak. Ingadozhat a vérnyomás, a délelőtti órákban rosszullét jelentkezhet. A napsütés azonban kissé ellensúlyozhatja a tüneteket. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: