Kiderült a titok: rákkal műtötték Karda Beát

Karda Bea énekesnő most beszélt először arról, hogy korábban mellrákkal műtötték - derül ki a Story Magazinnak adott interjújából.

Eddig nem került nyilvánosságra, hogy Karda Bea beteg és ő is szembenézett a mellrákkal – derül ki a Story Magazin cikkéből. Amikor az énekesnővel az orvosok közölték a hírt, azt hitte, meg fog halni.

"Úgy éreztem magam, mintha egy teherautó csapott volna el. Kábultan botorkáltam ki a kórházból" – fogalmazott az énekesnő, akit később megműtöttek, és sugárkezelésen is átesett. Az út a teljes gyógyulásig csak ezután következett. Az énekesnő csak most érzett magában annyi erőt, hogy - elsőként a Storynak - megszólaljon élete legnehezebb időszakáról.

Dióhéjban a mellrákról

A mellrák az egyik leggyakoribb halálok a nők körében: évente több százezer nő hal meg a betegség miatt. A különféle kutatások meglehetősen sok olyan rizikótényezőt tártak fel, amelyek hajlamosíthatnak a daganat kialakulására.

Kylie Minogue ausztrál énekesnő volt az egyik olyan fiatal híresség, aki mellrákkal való küzdelmét nyíltan vállalta a sajtó előtt, és mindenkit arra biztatott, hogy rendszeresen vizsgálja meg saját magát. A Kylie-hatás néven ismert jelenség hatására sok harmincas nő kezdte el komolyabban venni a mellrák elleni harcot. Az életkor az egyik legfontosabb tényező, a mellrák megjelenése az idősebb korban valószínűbb, de fiatalon is kialakulhat, ráadásul súlyosabb formában. A genetika szintén nagy szerepet játszhat a betegség kialakulásánál: azoknál a nőknél, akiknek a családjában már volt mellrákos, kétszer olyan gyakran jelennek meg a daganatok. Szintén növeli a betegség kialakulásának esélyét, ha még a menopauza előtt alakult ki a daganat, vagy ha mindkét mellet megtámadta. Növeli a daganatok megjelenésének esélyét a rendszeres, nagy mennyiségű alkoholfogyasztás, az állati zsiradékokban gazdag étrend, az elhízás és a dohányzás.

Jó tudni, hogy a mellrák, ha időben észreveszik, 95 százalékban gyógyítható. A 45-60 év közötti nőknek a mammográfia, míg a fiatalabbaknak a rendszeres önvizsgálat ajánlott.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +14, +20 °C

Nyugat felől csökken a felhőzet. Változóan gomolyfelhős lesz az ég, nagyobb eséllyel keleten alakulnak ki záporok, zivatarok. Élénk, erős északias szél mellett 25, 31 fok közötti maximumokat mérhetünk. Szerdán napközben már nem érkezik front, de a hidegfront mögötti helyzetben még hidegfront jellegű hatás érvényesül. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. A frissebb időben viszont mérséklődnek az alvászavarok, megszűnik a hőterhelés. A napsütés javítja a hangulatot, a hőérzet sokat javul az előző napokhoz képest. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)