Kérdés: Kisfiam születése után három héttel tüdőgyulladást kapott. A kórházban megtükrözték, a szívét is vizsgálták. A végső diagnózis: 4 mm-es pitvari sövényhiány és tüdőfejlődési rendellenesség (a jobb alsó tüdőrész ...

A szív- és tüdőfejlődési rendellenesség következménye, hogy a gyermek gyakran kap légúti fertőzéseket, és azok elhúzódóbbak is, mint másoknál. Sajnos ezzel a későbbiekben is számolni kell, de lehet bízni abban, hogy a gyakoriság és súlyosság csökkenni fog.

Asztma

Kisfiam születése után három héttel tüdőgyulladást kapott. A kórházban megtükrözték, a szívét is vizsgálták. A végső diagnózis: 4 mm-es pitvari sövényhiány és tüdőfejlődési rendellenesség (a jobb alsó tüdőrész nem fejlődött ki). A kórházból úgy küldtek el, hogy panasz esetén kontroll. Később kiderült, hogy asztmás, azóta gyógyszereket kap. Jelenleg 5 éves, tüdőgyógyászhoz járunk kéthavonta. Minden télen 2-3 hónapot hiányzik az óvodából, mert folyton megbetegszik. Van inhalátorunk, naponta használjuk, infralámpázunk, kipróbáltam már mindenféle vitamint, rengeteg gyümölcsöt etetek vele, de semmi pozitív változás. Kétségbe vagyok esve, hogy biztos mindent megtettem-e. Az asztmája szépen rendben van, gyerekorvosunk is csak annyit tudott mondani, hogy mivel most már kötelező neki közösségbe járni, így csak reménykedhetünk, hogy egyszer meggyógyul.

A HáziPatika.com szakértőjének válasza asztma témában:

A szív- és tüdőfejlődési rendellenesség következménye, hogy a gyermek gyakran kap légúti fertőzéseket, és azok elhúzódóbbak is, mint másoknál. Sajnos ezzel a későbbiekben is számolni kell, de lehet bízni abban, hogy a gyakoriság és súlyosság csökkenni fog.

)
Emlékeztető oltások (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +7 °C
Minimum: -4, +4 °C

Borult, párás idő lesz szitálással, illetve egy-két helyen pár órás napsütés is előfordulhat (főleg keleten), majd késő délután már eső is kialakulhat a déli tájakon. Megélénkül az északkeleti szél, 3, 7 fokos maximumokat mérhetünk. Csütörtökön nem érkezik front, de az ízületesek és a légúti megbetegedésekkel küzdők most is komolyabb tüneteket tapasztalhatnak. Emellett enyhébb fejfájás is felléphet, illetve az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség magas, növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: