Ezeken a településeken romlott a levegő minősége

A jelenlegi hideg, szélcsendes és csapadékmentes időjárás miatt több település levegőminősége is romlott.

Putnokon veszélyes, míg Ajkán, Győrben és Sajószentpéteren egészségtelen a levegő minősége, további tizenkét település pedig kifogásolt minősítést kapott a Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint. A meteorológiai előrejelzés szerint a következő napokban sem várható javulás. A szálló por rövid távon, magas koncentrációban légúti tüneteket, például légúti irritációt, köhögést, valamint szemirritációt és könnyezést is okozhat. 

levegőminőség, szálló por, köhögés, asztma, idős
A rossz minőségű levegő köhögést válthat ki. Fotó: Getty Images

A krónikus légzőszervi betegségekben szenvedők tünetei ilyenkor súlyosbodhatnak, és nőhet a légúti fertőzések kialakulásának kockázata. A légszennyezettség különösen veszélyes a gyermekekre, a várandós nőkre, az idősekre és a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedőkre. A szakemberek ezért nekik azt tanácsolják, hogy lehetőség szerint minél kevesebb időt legyenek a szabadban, különösen a veszélyes vagy az egészségtelen minősítést kapott településeken

Emellett környezetünk és egészségünk megóvása érdekében javasolják a légszennyező tevékenységek – elsősorban a helytelen fűtési módok – mellőzését. Figyelmeztetnek továbbá arra, hogy a kedvezőtlen levegőminőség esetén sem szabad megfeledkezni a belső légterek rendszeres, gyors szellőztetéséről. 

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

)
Milyen betegségeket okozhat kutyáknál a kullancs?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +10, +20 °C
Minimum: -2, +6 °C

Erősen felhős lesz az ég, a nap második felétől egyre többfelé lehet eső, zápor. Erős délnyugati szél mellett 10, 20 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön melegfronti hatás érvényesül. Az érzékenyek körében puffadás és egyéb emésztési panaszok jelentkezhetnek, emellett keringési problémák léphetnek fel. Az arra hajlamosak akár intenzív migrént is tapasztalhatnak. Gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: