Úszkáló foltok a szemben: kóros vagy sem?

Talán nem ismeretlen a jelenség, amikor szemünk előtt olykor-olykor furcsa foltok úsznak el. A jelenség egyik olvasónknak is feltűnt, és Orvos Válaszol rovatunkban rá is kérdezett erre.

"Kb.2-3 hete tőlem kb. 20 cm távolságra egy függőleges csíkot látok, ami a szemmozgásommal együtt változik. A csík nem teljesen szabályos, inkább foszlányos. Hasonló esetről még nem olvastam, nem hallottam - mi lehet ez? Egyébként a látásommal semmi gond, a szemem fényre régóta érzékeny, de komolyabb problémám még nem volt vele soha" - írja körül panaszát Ildikó nevű olvasónk, megnyugtató magyarázatra várva a szakértőtől.

A szemész szakorvos válasza

Dr. Domsa Patrícia válaszában kifejti, hogy az általa leírt jelenség az "úszó homály", teljesen ártalmatlan, és a kor előrehaladtával válik gyakoribbá. Hogy mitől alakul ki és lehet-e számítani arra, hogy ez elmúlik, az az eredeti válaszból kiderül, amit itt olvashat!

Úszkáló foltok a szemben: kóros vagy sem?
Úszkáló foltok a szemben: kóros vagy sem?

Kérdezzen Ön is!

Az Orvos Válaszol rendszerét Ön is nap mint nap használhatja, több orvosi területen, számtalan betegséggel kapcsolatban. Hogyan? Kérdésének adjon egy címet , majd fogalmazza meg problémáját, amire választ vár. Ezután rendeljen szakterületet hozzá, és ha szeretné, csatolja mellé beszkennelt leletét, vagy egy fotót, táblázatot, ami segít árnyalni a kérdést, szemléltetni a panaszt, amivel kapcsolatban kérdése merült fel. Figyelem! Ha ezek a csatolmányok érzékeny adatokat tartalmaznak (név, cím, elérhetőség, kezelő orvos neve), ne tegye publikussá, minden más olvasó által láthatóvá azt - a szakértőhöz így is eljut!

Ha a feltett kérdésre a szakértő reagált, arról minden esetben e-mailben értesítjük a felhasználót!

Orvos Válaszol szolgáltatásunk teljesen ingyenes, tetszőleges gyakorisággal igénybe vehető, és regisztráció sem szükséges hozzá!

)
Milyen betegségeket okozhat kutyáknál a kullancs?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13, +19 °C
Minimum: +5, +10 °C

A napsütéses időszakok mellett többször erősen felhős időre készülhetünk, szórványosan várható eső, zápor, néhol zivatar is. Élénk, erős északnyugati szél mellett 13, 19 fokos maximumhőmérsékletekre számíthatunk. Szombaton kettősfronti hatást tapasztalhatnak az érzékenyek. Gyakoriak lehetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, emellett görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, többszöri rosszullét léphet fel. A fülledt időszakokban jellemző lehet a légszomj és a nehézlégzés. A kinti programok során változékonyságra kell készülni. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: