Újabb országokban jelent meg a koronavírus

Az elmúlt napokban több új országban is megjelent az új típusú koronavírus. Már többek között Indonéziából, Portugáliából, Szenegálból, Tunéziából, Szaúd-Arábiából, Jordániából, Marokkóból, Lettországból, Chiléből, Argentínából és Ukrajnából is jelentettek megbetegedéseket.

A 2019 végén kitört koronavírus-járvány már legalább 76 országot elért. Bár a megbetegedések és halálesetek túlnyomó többsége még mindig Kínában történik, kedden már Chiléből és Argentínából is jelentették az első megbetegedéseket, Ukrajna pedig este közölte, hogy náluk is van egy koronavírusos beteg. A férfi Olaszországból érkezett haza, jelenleg az ország nyugati részén lévő Csernyivci kórházában ápolják.

Dél-Korea, koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, világjárvány, halálesetek
Védőfelszerelést viselő munkás fertőtleníti a szöuli vasútállomást. Fotó: Getty Images

Dél-Koreában a legaggasztóbb a helyzet

A keddi adatok szerint az új koronavírus már 90914 embert fertőzött meg és 3116 áldozatot szedett világszerte. Egy nap alatt 763 új megbetegedést és 38 új halálesetet regisztráltak. A 76 érintett ország közül talán Dél-Korában romlik a leginkább a helyzet. Itt már 5186 fertőzöttet és 34 áldozatot tartanak számon, az esetek többségét az ottani gócpontnak számító délkeleti Tegú városból és környékéről jelentették. A koronavírus főleg egy keresztény kisegyház, a Sincshondzsi tagjainak körében terjedt el.

Koronavírus: rosszul használják a szájmaszkot - olvassa el a részleteket!

Súlyosnak nevezte a helyzetet Mun Dzse In államfő, majd bejelentette, hogy a kormány további 25 milliárd dollárnak megfelelő összeget áldoz a koronavírus-járvány elleni küzdelemre, valamint a kisvállalkozások kártalanítására. Ezt a döntést azonban még jóvá kell hagynia a parlamentnek. Az elnök bocsánatot kért a lakosságtól amiatt, hogy nincs elég egészségügyi maszk az országban. A kormány pénzügyi segélycsomagjának egy részét a maszkgyártás kapacitásának megnövelésére fordítják majd.

Egyre több a beteg világszerte

Németország 31 új koronavírusos esetet jelentett kedden, így 188-ra nőtt a fertőzöttek száma. Franciaországban pedig körülbelül 120 iskolát zártak be a járvány két fő gócpontjában, Oise és Morbihan megyében. Az intézkedés összesen mintegy 44 ezer diákot érint.

Ahogy már korábban is megírtuk, a közép-kínai Vuhan után Irán a koronavírus-járvány másik globális gócpontja, ráadásul Kína után Iránban haltak meg a legtöbben a betegségben - csaknem 80-an -, a fertőzöttek száma pedig már meghaladja a 2300-at. Közben az iráni lakosság egyre hevesebben bírálja az ország vezetését a járvány terjedése miatt, és sokan úgy gondolják, hogy az áldozatok száma jóval több annál, mint ahányat hivatalosan közölnek.

A koronavírusról további érdekes információkat talál az nlc.hu-n.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +15, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, de több órára kisüt a nap. Elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és keleten számíthatunk záporra, zivatarra. Élénk, erős lökésekkel kísért északkeleti szél mellett 25, 31 fok között alakulnak a maximumhőmérsékletek. Kedden front nem érkezik, de a magasban zajló folyamatok hatására front jellegű tünetek léphetnek fel. Gyakori lehet a görcsös és a migrénes fejfájás, egész nap ingadozhat a vérnyomás. Egyesek alvászavarokat is tapasztalhatnak. A szabadtéri programoknak kedveznek a körülmények, de a záporok miatt az esernyőt is célszerű kéznél tartani. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)