Újabb országban fertőzött a koronavírus

Németország után Japánban is bejelentettek egy olyan, az új koronavírus okozta megbetegedést, amelynél az érintett beteg korábban nem járt Kínában.

Milyen tünetekkel jelentkezik az új koronavírus okozta megbetegedés? Részletek itt.

A japán hatóságok is megerősítették kedden a hírt, miszerint egy 60-as éveiben járó buszsofőr az első beteg, akit a szigetországban fertőzött meg az nCoV-2019 vírus. A férfi január 8. és 16. között egy Tokió és Oszaka közötti busztúra alkalmával került kapcsolatba Vuhanból érkező kínai turistákkal. Miután már harmadik napja küzdött hidegrázással és köhögéssel, január 17-én orvoshoz fordult, ám ekkor még hazaküldték, hogy otthon gyógyuljon, figyelve, javul-e az állapota. Január 26-án, vasárnap azonban már olyan rosszul érezte magát, hogy kórházba vitték, ahol tüdőgyulladást diagnosztizáltak nála.

Védőmaszkot viselő gyalogosok Tokió Sindzsuku nevű városrészében 2020. január 27-én.
Védőmaszkot viselő gyalogosok Tokió Sindzsuku nevű városrészében 2020. január 27-én.

A japán egészségügyi minisztérium közlése szerint a férfi állapota nem súlyos, ugyanakkor mindenkit ellenőriznek, akivel a beteg kapcsolatba került az elmúlt időszakban. Emellett elindítanak egy információs telefonszolgálatot is, ahol a lakosság a vírussal kapcsolatos tudnivalókról tájékozódhat. A további fertőzések behurcolása megelőzése érdekében pedig minden Kínából érkező utazóval kitöltetnek egy részletes kérdőívet, kitérve elérhetőségeikre és egészségi állapotukra.

Korábban Németországból is jelentettek egy esetet, amikor az új koronavírus Kínán kívül terjedt emberről emberre. Mint azt az MTI hírül adta, a 33 éves német férfit egy kínai kolleganője fertőzhette meg, akivel egy továbbképzésen vettek közösen részt a München melletti Stockdorfban január 19-től 22-ig. A sanghaji nő szervezetében hazatérése után, január 26-án mutatták ki a vírust. Németországi útja előtt nem sokkal meglátogatta szüleit a járvány gócpontja, Vuhan térségében. A továbbképzés idején tünetmentes volt.

A kínai egészségügyi hatóság legutóbbi híradása szerint egy nap alatt további 25 beteg halt meg, így kedd estére 132-re emelkedett Kínában a tüdőgyulladást okozó koronavírus miatt elhunytak száma. A bizonyítottan a kórokozó által fertőzöttek száma megközelíti a 6 ezret, a gyanús eseteké pedig a 10 ezret.

Forrás: kyodonews.net; asia.nikkei.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció