Tombol a kanyarójárvány Európában

Európában az egyre durvuló kanyarójárványt annak tudják be, hogy a szülők nem oltatják be gyerekeiket.

Több ezer embert fertőz meg a kanyaró

Négyszeresére nőtt a kanyarós megbetegedések száma 2017-ben az előző évihez képest - derül ki a WHO európai regionális igazgatóságának friss adataiból, melyet a hvg.hu szemléz. Amíg 2016-ban 5273 esetet regisztráltak, tavaly több mint 20 ezren fertőződtek meg, és 35 ember életét követelte a betegség.

"Félelmetes élmény volt." Ilyen a kanyaró felnőttkorban A kanyarót a közvélekedés gyermekbetegségként tartja nyilván, így aztán ha valaki felnőttként fertőződik meg , különösen ijesztőek lehetnek a rejtélyesnek tűnő kór tünetei. Persze a fertőzés természetét illető bizonyosság sem sokkal jobb, hiszen a kanyaró potenciálisan halálos. Igaz történetet adunk közre.

Az egyre durvuló kanyarójárványoka, hogy a szülők nem oltatják be gyerekeiket, kanyaró kanyaró elleni oltás kanyaró elleni védőoltás kanyarójárvány fertőző betegségek halál
Az egyre durvuló kanyarójárvány oka, hogy a szülők nem oltatják be gyerekeiket

A kanyaró 15 országban terjedt el nagy mértékben, vagyis itt regisztráltak száznál több beteget. Szakértők ezt annak tudják be, hogy egyre több szülő nem adatja be gyermekének a kanyaró elleni védőoltást .

A legtöbben, 5562-en Romániában kapták el a halálos betegséget. (A helyi hatóságok ennek a dupláját jelezték a tavaly év közepén dúló járvány idején.)

Hasonlóan magas számú megbetegedés volt Olaszországban (5006 eset) és Ukrajnában is (4767). Utóbbi országban elfogyott a vakcina , ezért Magyarország is segítséget nyújtott az elmúlt hetekben. Magyarországon a WHO adatai szerint 36 esetet regisztráltak 2017-ben.

Megbüntetnék az oltásellenes szülőket Korábban arról számoltunk be, hogy tetemes pénzbírságot kockáztatnak a gyerekeik kötelező védőoltását elmulasztó szülők Olaszországban, ahol a 2017-es év eleje óta rekordot döntött a kanyarós megbetegedések száma.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +11, +20 °C

Közepesen felhős időre van kilátás, helyi zápor, zivatar kialakulhat. Élénk lesz az északi szél, 26, 31 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap kettősfront szerű panaszokat lehet tapasztalni, de markáns front továbbra sem érkezik. A keringési és vérnyomáspanaszok mellett a fejfájás lehet a leggyakoribb, de az ingerlékenység is a nyugtalanság is jellemző tünet lehet. A hőérzet és a komfortérzet is ingadozik! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)