NNGYK: járványveszélyt okoz a szülők oltásellenessége

Egyre több szülő kér mentességet gyermekének a kötelező védőoltások alól.

40-50 gyerek nem kapta meg eddig a kötelező védőoltását, mert szüleik eljárást indítottak az oltásmentesség érdekében – erről az egyik, oltáselleneseket képviselő ügyvéd beszélt az RTL Híradónak. Az elmúlt időszakban jelentősen megemelkedett a védőoltásmentesítő kérelmek száma, de ezek többsége orvosilag indokolatlan – hangzott el a műsorban.

Országszerte egyre több szülő kéri a háziorvosától, hogy adjon olyan szakvéleményt a gyermekéről, ami alapján felmentéssel élhet a vakcina beadása alól. Az úgynevezett védőoltásmentességi eljárások indításában több ügyvéd is segít a szülőknek. Az érintett szülők eddig már több mint 70 jogi eljárást kezdeményeztek azért, mert nem kaptak mentességet a védőoltásokra. Amíg zajlik az eljárás, az érintett gyerekek nem kapják meg a vakcinákat, az elmaradó oltásoknak pedig a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ szerint komoly járványügyi kockázata van.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +21 °C
Minimum: +14 °C

Inkább csak átmeneti szakadozások, vékonyodások lehetnek a felhőzetben. A kiterjedt csapadékzóna kelet, északkelet felé vonul, de kevés helyen a Dunántúlon is kialakulhat zápor. Az északias szél elsősorban a Dunántúlon és északkeleten megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon és zivatarok mentén megerősödik. Késő estére 13 és 20 fok közé hűl le a levegő. Napközben továbbra is hidegfronti hatás dominál.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra