Németországban is terjed a koronavírus

Három újabb betegnél mutatták ki az új típusú koronavírus okozta megbetegedést Németországban, pontosabban a bajorországi tartományban. Így a bizonyítottan fertőzöttek száma már négyre emelkedett a térségben.

Ahogy már olvashatták a HáziPatika.com-on, nemrég Németországban is megerősítettek egy megbetegedést, amelyet az új koronavírus okozott.

koronavírus, koronavírus-járvány, járvány, fertőző betegségek, Kína, Vuhan, Németország, vírusos tüdőgyulladás
koronavírus, koronavírus-járvány, járvány, fertőző betegségek, Kína, Vuhan, Németország, vírusos tüdőgyulladás

Nem jártak Kínában a betegek

Mint kiderült, a férfi nem járt Kínában, így nagy valószínűséggel Bajorországban fertőződött meg. Ez lehet az első olyan eset, amikor a vírus Kínán kívül terjedt emberről emberre. A bajorországi beteg egy autóipari beszállító cég munkatársa. Egy kínai kolleganője fertőzhette meg, aki részt vett egy továbbképzésen a vállalat központjában január 19-étől 22-éig. A sanghaji nő szervezetében hazatérése után, január 26-án mutatták ki a vírust. Németországi útja előtt nem sokkal meglátogatta szüleit a járvány gócpontja, Vuhan térségében. A továbbképzés idején tünetmentes volt.

A 3 újonnan diagnosztizált beteg is ugyanannál a vállalatnál dolgozik, amelynél az első beteg. A cégnél emellett mintegy 40 olyan személyt azonosítottak, akik szoros kapcsolatban lehettek a fertőzöttekkel, őket szerdán vizsgálják ki. A három új beteget egyébként egy müncheni klinikán helyezték el, elkülönítve. A SARS (súlyos akut légzőszervi szindróma) vírussal azonos családba tartozó új típusú koronavírus (nCoV-2019) influenzához hasonló tüneteket okoz, és súlyos légzőszervi panaszokkal járhat. A vírus okozta járvány valószínűleg egy vuhani piacon indult tavaly decemberben. A ragály halottainak száma Kínában már meghaladja a 130-at, a biztosan a kórtól fertőzött tüdőgyulladásos betegek száma közelít a 6 ezerhez.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés