Megszökött a karanténból, bíróságra került

A bíróság vitte vissza a kórházba Alla Iljinát, aki megszökött a karanténból, ahová koronavírus-fertőzés gyanújával helyezték. Ügyében a szentpétervári tiszti főorvos fordult a bírósághoz.

A Kínából hazatért, 32 éves nőnél az orvosok február 4-én akut légúti vírusosfertőzéstüneteit észlelték. Nem zárták ki, hogy COVID-2019 nevű, új típusú koronavírussal fertőzött, ezért elrendelték az elkülönítését. Iljina azonban február 7-én orvosi engedély nélkül távozott.

Alla Iljina, karantén, szökés, bíróság, kórház, Oroszország, koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, új koronavírus, COVID-19
Alla Iljina, karantén, szökés, bíróság, kórház, Oroszország, koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, új koronavírus, COVID-19

Vissza kellett mennie a kórházba

A nőt egyébként a Kínából való hazatérése napján, január 31-én a távol-keleti Habarovszkban vizsgálták meg először. Négy nappal később ő maga fordult orvoshoz Szentpéterváron légúti panaszokkal. Iljina azzal védekezett a bíróságon, hogy a laboratóriumi vizsgálatok nem találtak a szervezetében koronavírust. Ügyvédje rámutatott arra is, hogy a vírus lappangási ideje már lejárt. A nőt ennek ellenére kényszerítette a bíróság, hogy térjen vissza a kórházi karanténba. A határozat szerint legalább szerdáig a Szergej Botkinról elnevezett járványkórházban kell maradnia.

Szigorítást terveznek

Az új koronavírus tüneteiről és kezelési lehetőségeiről korábbi cikkünkben olvashat - kattintson!

A karantén-előírások megszegéséért való felelősségre vonás megszigorítását szorgalmazta hétfői parlamenti meghallgatásán Anna Popova, az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) vezetője, Oroszország tiszti főorvosa. A jelenleg hatályos rendelet szerint haladéktalanul el kell különíteni mindenkit, akinél felmerül a koronavírus-fertőzés gyanúja. A tisztifőorvos szerint azonban be kéne vezetni a kórházi kezelés kényszerét is.

A Jokohamában kikötött Diamond Princess üdülőhajón egyébként egy orosz állampolgárságú utas is megfertőződött a COVID-2019 koronavírussal. Ő az első orosz állampolgár, akinél hivatalosan koronavírus-fertőzést állapítottak meg - közölte a tokiói orosz nagykövetség. Korábban Oroszországban két kínait kezeltek kórházban ezzel a megbetegedéssel. Azóta mindketten gyógyultan távoztak.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: