Koronavírus: újabb olasz áldozatok

Tovább terjed Olaszországban az újfajta koronavírus. A kór már 17 áldozatot szedett az országban.

Olaszországban már 650-re emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma, de csak kevesebb mint felük szorul kórházi kezelésre. A többi pozitívnak bizonyult személy enyhe tünetekkel, saját lakásában tölti a karantén időszakát. Lombardiából 3 új halálesetet jelentettek, így az országban már 17 áldozatot szedett a vírus. A legutóbbi halottak 80 év fölöttiek voltak és más betegségben is szenvedtek.

koronavírus, új koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, Olaszország
koronavírus, új koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, Olaszország

Szájmaszkokat osztanak

Koronavírus: a maszk többet árt, mint használ? A válaszért olvassa el korábbi cikkünket!

A legtöbb koronavírusos beteget számláló Lombardia, Veneto és Emilia Romagna kórházaiban 35 ezer szájmaszkot osztanak szét. Ezek egy részét olasz vállalkozások finanszírozzák. Veneto tartomány közegészségügyi felelőse, Francesca Russo közölte, hogy már több mint hatezer tesztet végeztek el, ebből 116 lett pozitív.

A koronavírus megjelenése láthatóan rányomta a bélyegét az olasz állampolgárok hangulatára, az utcák ugyanis kiürültek az elmúlt napokban. Milánó polgármestere, Giuseppe Sala ezért "Milánó nem áll le" jelszóval közösségi kampányt indított, és arra szólította fel a lakosokat, hogy vegyék ismét birtokukba a várost. Sétáljanak ismét az utcákon és ne mondjanak le az esti kikapcsolódásról. Ennek hatására a milánói dóm előtt csütörtök este valamivel több gyalogost lehetett látni, mint egy nappal korábban, de az emberek egymástól távol próbáltak haladni. A tervek szerint pedig hétfőn újra megnyitják a milánói dómot, de kezdetben csak korlátozott számú csoportokat engednek be.

Nem tudják, ki a "zéró beteg"

Ami az olaszországi koronavírus-fertőzés okait illeti, továbbra sem azonosították az úgynevezett zéró beteget. Az Olaszországban élő kínaiak közül eddig egy se bizonyult betegnek. Azonban nem zárható ki a két gócpont - a venetói Vo'Euganeo és a lombardiai Lodi térsége - közötti kapcsolat - mondta Walter Ricciardi, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) olaszországi szakértője. Feltételezések szerint az olaszországifertőzésmég a Kínával való közvetlen járatok január 31-i leállítása előtt elkezdődhetett. Azt követően is érkezhettek Olaszországba Kínából emberek más európai útvonalon.

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök csütörtökön találkozott Emmanuel Macron francia elnökkel, megállapodtak, hogy nem zárják le a két ország közti határt. Izrael viszont bejelentette, hogy nem fogadja az Olaszországból érkező utasokat.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő