Koronavírus: újabb 23 beteg és 4 halott itthon

Az elmúlt 24 órában 23 új koronavírus-fertőzöttet és 4 újabb áldozatot regisztráltak Magyarországon.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), így 3816-ra nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 4 újabb idős, krónikus beteg, ezzel 509-re emelkedett a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma - olvasható a koronavirus.gov.hu-n. A legutóbbi áldozatok mindegyike 62 évnél idősebb volt, mindannyian magas vérnyomással és valamilyen szívproblémával is küzdöttek.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozat, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus gyógyultak száma, koronavírus kórház
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozat, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus gyógyultak száma, koronavírus kórház

24-en vannak lélegeztetőgépen

Jelenleg 1311 aktív koronavírus-fertőzött van Magyarországon, 42 százalékuk budapesti. 404-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 24-en lélegeztetőgépen vannak. Közben pedig 1996-an már gyógyultan távozhattak a kórházból. A friss adatok szerint 11525 személy van hatósági házi karanténban, és már több mint 174 ezer koronavírustesztet végeztek el az ország akkreditált laboratóruimaiban.

Június 20-áig tarthat a veszélyhelyzet

Mire ügyeljünk, ha étterembe mennénk? A válaszért kattintson ide!

Magyarország továbbra is a koronavírus-járvány második szakaszánál tart, így fokozatosan mindenhol újraindul az élet és visszatér a megszokott kerékvágásba. A vidéki óvodák például már a normál működési rend szerint várják a gyerekeket. A kormány kedden az Országgyűlés elé terjesztette a rendkívüli jogrend visszavonásáról szóló javaslatot, a tegnapi ülésen pedig döntöttek az újabb lépésekről. Ezekről a mai Kormányinfón adnak tájékoztatást.

A nyári szünetben, tehát június 16-ától már megtarthatók a nyári táborok. Ezekre a rendezvényekre vonatkozó szabályokról társportálunk, az nlc.hu cikkében olvashat.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció