Koronavírus: újabb 114 áldozat

Tovább szedi áldozatait a decemberben kitört koronavírus-járvány. A napi új megbetegedések száma azonban jelentősen csökkent.

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság legfrissebb adatai szerint szerdán 394 új fertőzöttet és 114 új halálesetet regisztráltak Kína szárazföldi részén. Az új koronavírus szerda éjfélig tehát összesen 74576 embert fertőzött meg és 2118 áldozatot szedett az országban december óta. A gyógyultak száma 16 ezer fölé emelkedett.

koronavírus, koronavírus-fertőzés, új koronavírus, koronavírus-járvány, halálesetek, Kína,
koronavírus, koronavírus-fertőzés, új koronavírus, koronavírus-járvány, halálesetek, Kína,

Egyre kevesebb az új beteg

A napi új esetek száma január 29-e óta először esett ezer alá, és január 23-a óta a szerdai volt a legalacsonyabb érték. A napi új fertőzöttek száma országos szinten immár harmadik napja csökken, és a gyógyult esetek száma már egymás után kétszer is meghaladta az új betegek számát. A vírus gócpontjának számító közép-kínai Hupej tartományon kívül pedig már tizenhatodik napja fokozatosan mérséklődik a napi új megbetegedések száma: csütörtökön mindössze 45 új esetről számoltak be a csaknem egy hónapja lezárt tartományon kívülről.

Időseket és betegeket támad az új koronavírus - olvassa el a részleteket!

A drasztikus visszaesésben azonban közrejátszik az is, hogy a Hupej tartományban szerdán ismét megváltoztatták a diagnózisra vonatkozó kritériumokat. A diagnózisra vonatkozó kritériumokat múlt csütörtökön úgy bővítették ki, hogy a klinikai diagnózis alapján fertőzöttnek nyilvánított páciensek számát is hozzáadták azokéhoz, akiknél a teszt már egyértelműen kimutatta a vírus jelenlétét. Mostantól viszont ismét csak a hagyományos vírusteszt alapján állapítják meg a fertőzöttek számát. Eredetileg tehát 628 új esetet regisztráltak a tartományban, de az új előírásoknak megfelelően a végleges adatból levonták azoknak a pácienseknek a számát, akiknél csupán klinikai diagnosztika - például mellkasi röntgen - alapján állapították meg a fertőzést.

A csökkenő adatok ellenére azonban fel kell készülnie a világnak arra az eshetőségre, hogy az új típusú koronavírus az influenzához hasonlóan hosszú távon is szedhet áldozatokat - figyelmeztetett Vang Csen, a Kínai Orvostudományi Akadémia elnöke.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció