Koronavírus: több mint 88 ezer áldozat

Továbbra is rohamos ütemben terjed világszerte az új típusú koronavírus. A fertőzöttek száma a másfél millióhoz közelít, miközben a kór már több mint 88 ezer áldozatot szedett tavaly év vége óta.

A koronavírus eddig 1484811 embert fertőzött meg és 8853 áldozatot követelt - derült ki a Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli összesítéséből.

Több mint 400 ezer beteg Amerikában

A legtöbb koronavírusos beteget eddig az Egyesült Államokban regisztrálták, ahol már mintegy 432 ezer fertőzöttről tudnak. A legtöbb haláleset azoban továbbra is Olaszországban történik: itt eddig 17669-en vesztették életünket afertőzéskövetkeztében.

koronavírus, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus haláleset, koronavírus áldozatok, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány
koronavírus, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus haláleset, koronavírus áldozatok, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány

Máshol is nagy a baj

Koronavírus: már csaknem ezer beteg itthon - részletek itt!

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Spanyolország - több mint 148 ezer koronavírus-fertőzöttel és csaknem 15 ezer halottal -, Németország - 113 ezer beteggel és 2349 áldozattal -, Franciaország - 83 ezer megbetegedéssel és csaknem 11 ezer halálesettel - és Irán is. Ez utóbbi országból eddig több mint 64 ezer fertőzöttről számoltak be, és csaknem 4 ezren vesztették életüket. Az Egyesült Királyságban 61 ezer betegről és 7 ezer áldozatról, Törökországban pedig 38 ezer fertőzöttről és 812 halottról tudnak eddig. A 10. helyen jelenleg Belgium áll - 23 ezer megbetegedéssel és 2240 halálesettel.

A koronavírus-járvány kiindulópontjának számító Kínában egy ideje már lelassult a járvány, a hatóságok azonban egy második hullámtól tartanak. Az ország jelenleg - 82876 fertőzöttel - a 6. helyen áll a legérintettebb országok listáján.

"Ha az emberek egyéni belátására bízzuk, betartják-e a tilalmakat, soha nem szabadulunk meg a járványtól" - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: