Koronavírus: több mint 200 ezer spanyol fertőzött

Spanyolországban 200 ezerre emelkedett a vizsgálatokkal igazolt új típusú koronavírus-fertőzöttek száma - adta közzé a spanyol egészségügyi minisztérium hétfőn.

A világ számos pontján egyre súlyosbodó problémát jelent a temetkezési helyek hiánya. Részletek itt.

Az elmúlt egy nap során 399-en veszítették életüket. Vasárnap 410-en, szombaton 585-en hunytak el - utoljára egy hónappal ezelőtt volt 400 alatt a halálos áldozatok napi száma. A fertőzésbe eddig 20 852-en haltak bele Spanyolországban. A gyógyultak száma 3230-cal növekedett, amiből 1694 pácienst az elmúlt 24 órában nyilvánítottak egészségesnek, a többiek korábbi, a statisztikába csak most bekerülő esetek. Összesen immár több mint 80 ezren épültek fel a koronavírus-fertőzésből.

COVID-19, koronavírus, Madrid, Spanyolország
COVID-19, koronavírus, Madrid, Spanyolország

A fővárost is magában foglaló, 6,5 millió lakosú madridi autonóm közösségben 56 963-an fertőződtek meg eddig, közülük 31 762-en gyógyultak meg és 7351-en veszítették életüket, 112-en az elmúlt egy nap során haltak meg. A tartományban a halálesetek csökkenése miatt szerdától felszámolják a főváros fedett műjégpályáján létesített ideiglenes halottasházat. A múlt héten már bezárták a majadahondai jégpálya területén nyitott átmeneti halottasházat is, így már csak egy ilyen létesítmény üzemel: az Igazságügyi Orvosi Intézet új, de át még nem adott épületében.

Spanyolországban több mint egy hónapja van érvényben a lakhelyelhagyási korlátozásokkal járó szükségállapot. A kormány ezen a héten arra tesz javaslatot a parlamentnek, hogy ezt hosszabbítsa meg május 9-ig.

Akár 12 százalékkal is csökkenhet a GDP

A spanyol bruttó hazai termék az idén akár 12,4 százalékkal is visszaeshet a koronavírus-járvány miatt a spanyol jegybank hétfőn publikált prognózisa szerint. A 12,4 százalékos csökkenés a legpesszimistább előrejelzés, a kevésbé kedvezőtlen forgatókönyv alapján 6,8 százalékkal mérséklődhet a gazdaság teljesítménye a járvány miatti korlátozások nyomán. A jegybanki szakértők emellett arra számítanak, hogy a spanyol munkanélküliségi ráta, amely jelenlegi 14 százalékos értékével is Európában az egyik legmagasabb, 21 százalék fölé emelkedhet az év második felében.

A kórházban kelt egybe egy amerikai orvospár. Részletek az nlc.hu cikkében!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: