Koronavírus: rossz hír Amerikából

"Zavarba ejtő mértékben" nő a koronavírus-fertőzöttek száma az Egyesült Államokban - jelentette ki Anthony Fauci, az allergológiai és fertőző betegségekkel foglalkozó amerikai intézet igazgatója.

Egyes tagállamok már jól kezelik a koronavírus-járványt, illetve a vírus terjedésének féken tartását, máshol azonban sok a sötét felhő és az ismeretlen tényező - fogalmazott a szakember. Úgy véli, ennek az lehet az oka, hogy egyes államokban túl korán indították újra a gazdaságot és a mindennapi életet anélkül, hogy megfelelő számban rendelkezésre álltak volna a vírustesztek vagy a vírussal fertőzöttek kapcsolatrendszerének feltárását segítő módszerek. Kiemelte, hogy az elkövetkezendő két hét kritikus fontosságú lesz a járvány kezelését illetően, jelenleg ugyanis Arizonában, Texasban és Floridában is gyorsan terjed a kór.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus Amerika, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus-járvány gyorsulása, koronavírus járványhelyzet
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus Amerika, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus-járvány gyorsulása, koronavírus járványhelyzet

Még várni kell a hatékony vakcinára

Koronavírus: túl sokat várunk az első vakcináktól - a részletekért kattintson ide!

Fauci szerint egyébként az új típusú koronavírus elleni vakcina az év végére vagy a jövő év elejére készen lehet, a sietségtől azonban óva intett. Felhívta a figyelmet arra, hogy az oltóanyagnak valóban biztonságosnak és hatékonynak kell lennie. A járványügyi és betegségmegelőzési központok (CDC) igazgatója, Robert Redfield úgy fogalmazott, hogy a koronavírus-járvány az évszázad legnagyobb egészségügyi válsága az Egyesült Államokban és a világban, Brett Giroir, az emberi erőforrások és egészségügy minisztériumának közegészségügyért felelős miniszterhelyettese pedig a vírustesztek fontosságát hangsúlyozta.

"A legbiztonságosabb hely az otthonuk"

A koronavírus-járvány által egyik legérintettebb állam, Texas kormányzója, Greg Abbott arra szólította fel az államban élőket, hogy - hacsak nem okvetlenül szükséges - ne menjenek ki a lakásukból, mert az új típusú koronavírus rendkívül gyorsan és széles körben kezdett el terjedni. Az utóbbi időben minden korábbinál több embert szállítottak kórházba afertőzésmiatt. "Jelenleg a legbiztonságosabb hely az otthonuk" - hansúlyozta. Felhívta a figyelmet a maszkviselés és a gyakori kézmosás fontosságára is. Kiemelte továbbá, hogy különös szigorral lépnek fel a szabályokat megsértőkkel szemben. Azoktól az üzletektől például, amelyek nem tartják be az előírásokat, visszavonják a működési engedélyt.

Az Egyesült Államokban eddig több mint 2,34 millió koronavírus-fertőzöttet és 121 ezer áldozatot regisztráltak. Igaz, a gyógyultak száma már meghaladta a 647 ezret, ám az aktív betegek száma még így is csaknem 1,6 millió.

Koronavírusos halakat árultak Peking nagybani piacán, a dolgozók is fertőzöttek lettek - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: